Jeroen Kraan, René Janssen en Menno van Wieringen naar Le Blanc Advies

28 juli 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Le Blanc Advies heeft de afgelopen maanden het team versterkt met drie nieuwe professionals: Jeroen Kraan, René Janssen en Menno van Wieringen.

Jeroen Kraan is een ervaren business consultant en projectmanager met meer dan vijfentwintig jaar ervaring. Begonnen als logistiek planner en manager bij verschillende organisaties, kwam Kraan in 2007 terecht bij ICT-dienstverlener Ordina, waar hij binnen de afdeling Business Alignment & Process Improvement (BA&PI) zo’n vier jaar werkte als Business Consultant. Vervolgens werkte hij zo'n drie jaar voor softwarebedrijf Be informed, waarna hij bij diverse bedrijven (Innovation Gate Way, Oelan, The Knowledgebase Company en Spronq) business consultancyrollen vervulde.

Onlangs besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Le Blanc Advies, een boutique adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij verandertrajecten en de bijbehorende ICT-projecten. Kraan is aangesteld als Business Consultant & Projectmanager.

Jeroen Kraan, Menno van Wieringen, Rene Janssen en Joost Gordijn

Menno van Wieringen behaalde in 2012 een Master in Information Science aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met zijn technische achtergrond in systeemmanagement – hij rondde eerder een Bachelor af in Informatica aan Hogeschool Utrecht – begon hij zijn loopbaan als IT Transformation Consultant bij Dell EMC. Gedurende drie jaar ondersteunde hij organisaties bij IT-transformaties en het omarmen van nieuwe technologieën en innovaties. Daarbij lag zijn focus onder meer op IT as a Service, Application Classification, complexe migratieprocessen en Requirements Engineering.

Na een korte periode als Solutions Consultant bij Aexis Nederland, maakte Van Wieringen vorig jaar de overstap naar KPMG, waar hij werd aangesteld als Senior Consultant. In die rol hielp hij klanten met Cloud- en IT-infrastructuur gerelateerde uitdagingen. Hij hield zich onder meer bezig met cloudtransformaties en -strategie, IT-infrastructuur, IT-deliverymodellen en Application Rationalization. Begin mei besloot Van Wieringen de overstap te maken naar Le Blanc Advies, waar hij is aangesteld als Adviseur.

René Janssen,
die kan terugkijken op een carrière van meer dan twintig jaar, is reeds sinds april bij Le Blanc Advies actief in de rol van Business Informatie Analist. De afgelopen tien jaar was Janssen werkzaam als Agile Informatie Analist en Lead Informatie Analist voor VIVAT en het vroegere Reaal. Gedurende zijn loopbaan heeft hij ruime ervaring opgedaan met business cases, requirements analyse, begrotingen, impacts (FPA), gegevensanalyse en functioneel testen. De laatste twee jaar werkte Janssen bij VIVAT vooral in het Identity- en Access Management-domein met de tool Quest One (van Dell). De vijf jaren daarvoor heeft hij veel ervaring opgedaan met Dynamics CRM, binnen het Klantcontact-domein van (toen nog) Reaal. Janssen heeft ervaring in zowel Agile als traditionele waterval-omgevingen en heeft eerder dit jaar zijn IREB Advanced certificaat behaald.

Alvorens hij in 2008 bij de verzekeraar terecht kwam, was Janssen onder meer werkzaam bij Winterthur (overgenomen in 2006 door AXA), waar hij zo’n twee jaar als Specialist AO verantwoordelijk was voor de uitvoer van diverse functioneel beheer-activiteiten. In de periode daarvoor werkte hij ruim twee jaar bij Pecoma Business Technology en een jaar als Data quality Consultant bij Arvix. Hij begon zijn loopbaan als Consultant bij Panfox, na het afronden van zijn studie Bestuurlijke Informatiekunde aan Tilburg University. In die zeven jaar vervulde hij verschillende rollen, onder meer als informatieanalist, functioneel ontwerper, tester, technisch projectleider en teamleider.

Joost Gordijn, Adjunct directeur van Le Blanc Advies, is verheugd over de komst van de drie nieuwe adviseurs en geeft aan “trots te zijn met de versterking van het team”. Eerder dit jaar startten Geertje Appel, Kim Stael, Mark Slotboom al bij het adviesbureau, dat werkt voor opdrachtgevers als de Belastingdienst, de Nationale Politie, ProRail, ASML, het Van Gogh Museum, Hogeschool Utrecht, Kamer van Koophandel, NS, PGGM en Gemeente Amsterdam.