Rolf Driesen wordt de nieuwe CEO van Deloitte in België

20 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rolf Driesen is vanaf 1 juni dit jaar de nieuwe CEO van Deloitte in België. Hij volgt Piet Vandendriessche op.

Driesen is beslist geen onbekende van de organisatie. Zo werkt hij al een kleine 25 jaar vanuit het nationale hoofdkantoor in Brussel voor Deloitte, waarbinnen hij tal van rollen vervulde. Op dit moment (sinds 2016) leidt hij als managing partner de consultancypraktijk van de Belgische organisatie.

Onder zijn leiding groeide de adviesunit van fors, van een omzet van €107 miljoen bij zijn aantreden tot meer dan €250 miljoen anno 2023 – een dikke verdubbeling dus. Dat geldt ook voor het personeelsbestand van de Belgische adviespraktijk, dat inmiddels bestaat uit ruim 1.850 professionals.

Rolf Driesen, CEO, Deloitte België

De machtswisseling komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Om de vier jaar komen de partners van Deloitte in België (en overige landen) bijeen om vast te stellen wie hun bedrijf zal gaan leiden. Ditmaal kozen 230 lokale partners voor Driesen als nieuwe CEO van de organisatie.

Vandendriessche – die momenteel aan het roer staat van Deloitte België – zal zijn functie tot en met 31 mei 2023 blijven uitoefenen. Hij is dan acht jaar lang de CEO geweest. Tijdens zijn twee ambtstermijnen groeide de organisatie in meerdere opzichten. 

Zo steeg de omzet afgelopen boekjaar met 11% naar €706 miljoen, terwijl deze in 2016 (toen Vandendriessche begon als CEO) nog uitkwam op €437 miljoen. In diezelfde periode steeg de omvang van het personeelsbestand eveneens flink. In 2016 telde de gehele praktijk circa 3.100 medewerkers, momenteel gaat het om zo’n 6.000 – oftewel: nagenoeg een verdubbeling.

Overgangsfase

De komende maanden staan grotendeels in het teken van het overdragen van taken, vertelt Vandendriessche. “Rolf is een uitzonderlijke leider en ik ben trots en dankbaar dat ik het stokje aan hem mag doorgeven. We werken al vele jaren nauw samen en ik weet dat hij het uitstekend zal doen als onze nieuwe CEO.”

“Piet leidde het bedrijf tot een succesvolle, doelgerichte organisatie”, voegt Driesen toe. “Een bedrijf dat is gebouwd op kwaliteit en veel belang hecht aan diversiteit, inclusie en duurzaamheid. En hij heeft van de organisatie een magneet voor talent gemaakt.”

“Ik heb diep respect voor de manier waarop hij het bedrijf heeft geleid en voor zijn stijl van leidinggeven. Ik ben van plan om verder te bouwen op de basis die Piet heeft gelegd en zal ons bedrijf blijven leiden naar een succesvolle, duurzame en mooie toekomst voor onze mensen en voor de samenleving als geheel.”

Nederland

Hans Honig staat in ons land aan het roer van Deloitte. De consultant werd in 2019 benoemd tot CEO van de Nederlandse praktijk. Sindsdien groeide het Big Four-kantoor behoorlijk. Zo was de omzet drie jaar geleden €968 miljoen, momenteel gaat het om €1,27 miljard – een stijging van 31%.

“Het afgelopen boekjaar kenmerkt zich door hoge investeringen van onze cliënten, wat zich heeft vertaald in een sterke vraag naar onze dienstverlening. Het is positief te zien dat alle bedrijfsonderdelen bij hebben gedragen aan onze omzetstijging”, liet Honig weten.

De wereldwijde omzet van Deloitte – dat wordt geleid door Punit Renjen – steeg vorig jaar naar bijna $60 miljard.