Hans van de Pas, Tim ten Beitel en Rudolph Snethlage winnen M&A-award

09 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

December is traditioneel gezien awards-maand voor dealmakers. Gisterenavond werd het prijzenbal geopend door Brookz, dat de winnaars bekendmaakte van zijn jaarlijkse Fusie & Overname Awards.

Al jaren komen accountants, consultants, strategen, advocaten, corporate finance-adviseurs en bankiers actief in het M&A-landschap aan het einde van het jaar bijeen om de bijzondere prestaties van bureaus en individuele professionals in de schijnwerpers te zetten.

Bij de Fusie & Overname Awards van Brookz ligt de focus op vooral op het midcap- (deals tussen de €25 en €250 miljoen) en smallcap-segment (transacties onder de €25 miljoen) van de overanamewereld.

Hans van de Pas, Tim ten Beitel en Rudolph Snethlage

Tijdens de 2022-editie ontvingen drie individuele dealmakers erkenning voor hun verrichtingen binnen het vakgebied. Hans van de Pas van Match Plan Fusies en Overnames is uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Hij begeleidde dit jaar onder andere de verkoop van 100%email en 100%driven aan United Playgrounds, de verkoop van IT-dienstverlener Four-IT aan MG Partners en de verkoop van groothandel in maritieme afsluiters Valveco aan Pindustry.

De prijs voor de Young Overnameadviseur van het Jaar ging naar Tim ten Beitel van Taurus Corporate Finance. Hij is nu nog adviseur bij het kantoor, maar treedt per 1 januari 2023 volgend jaar tevens toe tot de maatschap.

Rudolph Snethlage van TeekensKarstens is verkozen tot Overnameadvocaat van het Jaar. Snethlage is actief in bedrijfsovernames (aan- en verkoop), participaties, venture capital, joint ventures en management buy-outs/ins. Daarnaast treedt hij ook op voor managementteams in private equity-deals.

In de categorie Overnamekantoor van het Jaar gingen de prijzen naar BDO (categorie: groot), Florijnz Corporate Finance (categorie: medium) en Venturefirm (categorie: klein).

De winnaars van de Fusie & Overname Awards werden bepaald aan de hand van stemmen door vakgenoten, klanten en zakelijke relaties. In totaal werden meer dan 10.000 stemmen uitgebracht.

Het andere bekende prijzengala in de overnamewereld, de M&A Awards van overnameplatform M&A.nl, richt zich vooral op het large cap-dealsegment. De prijsuitreiking, die plaatsvindt op 15 december, kwam dit jaar onder een vergrootglas te liggen vanwege de weinige vrouwelijke genomineerden.

Er is dit jaar ook nog een debutant in de Nederlandse rankingscene: de lijst van Beste Fusies & Overnames adviesbureaus van Nederland 2022, vorige week gelanceerd door Consultancy.nl. De ranglijst schijnt zijn licht op de bureaus die volgens onze benchmark de meest impact hebben gehad in de markt.

Boven op de drie Nederlandse rankings verschijnen aan het einde van het jaar nog talrijke lijstjes waarin analistenbureaus als Mergermarket en Thomson Reuters een duit in het zakje doen in de discussie over welke bureaus zich de beste, drukste en belangrijkste dealmakers van het jaar mogen noemen.