Florijnz Corporate Finance rondt drie verkoopmandaten af

08 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Corporate finance-boutique Florijnz was in het eerste halfjaar van 2022 weer betrokken bij de totstandkoming van verschillende succesvolle deals. Een rondje langs drie overnames waarbij het M&A-kantoor optrad als sell-side adviseur.

Campagne verkoopt meerderheidsbelang aan Scheepens

In februari verkocht het Rotterdamse reclamebureau Campagne 60% van de aandelen aan de Tilburgse branchegenoot Scheepens. Daarmee ontstond een combinatie van zo’n 75 creatieve professionals. Campagne blijft als onderdeel van de Scheepens Creative Family onder eigen naam opereren.

Campagne verkoopt meerderheidsbelang aan Scheepens

“Om voorop te blijven lopen en onze klanten maximaal te bedienen in het veranderende communicatie-umfeld zijn creativiteit, schaalgrootte en slagkracht belangrijk”, licht Scheepens-DGA Stefan van Hulten toe. “Scheepens en ook Campagne hadden al langer de wens om uit te breiden, zowel geografisch als qua activiteiten, en daarom is dit een hele mooie stap.”

Florijnz begeleidde Campagne gedurende de verkoop, Scheepens werd geadviseerd door Iris Corporate Finance. “Samen hebben we gewerkt aan het opzetten van een duurzame transactie”, aldus Florijnz.

Emma Solutions overgenomen door BT Groep ICT

In mei werd ICT-dienstverlener Emma Solutions overgenomen door branchegenoot BT Groep ICT uit Oisterwijk, dat wordt gesteund door investeringsmaatschappij Riverdam. De twee bedrijven worden samengevoegd om “de lokale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf verder te versnellen en klanten nog beter te bedienen”.

Emma Solutions overgenomen door BT Groep ICT

“De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is onze derde stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien”, aldus Derk van Wingerden, medeoprichter van Riverdam.

Het team van Florijnz begeleidde de aandeelhouders van het in Den Bosch gevestigde Emma Solutions gedurende de verkoop aan BT Groep ICT en Riverdam.

Pieter Goevaers verkoopt VM Logistics aan AIM Group

In juli, tot slot, verkocht Pieter Goevaers zijn bedrijf VM Logistics aan de Gentse investeringsgroep AIM. Het in 2001 opgerichte VM Logistics (dat in 2016 in handen kwam van Goevaers) sorteert en perst plasticafval, om het vervolgens te vervoeren naar een ander recyclingbedrijf. Door het samenpersen spaart VM Logistics vrachtwagens uit en draagt zo bij aan een meer circulaire keten.

Pieter Goevaers verkoopt VM Logistics aan AIM Group

Het in 2014 door Dieter Aelvoet opgerichte AIM Group is een familiekantoor dat door de jaren heen een portfolio heeft opgebouwd van kleinere, succesvolle b2b-servicebedrijven, actief in diverse sectoren.

AIM Group kreeg tijdens de deal juridisch advies van het Belgische corporate finance-kantoor VDP. Goevaers werd gedurende het gehele verkooptraject ondersteund door Florijnz. Het bureau hielp onder meer bij het zoeken van kandidaat-kopers en begeleidde ook de onderhandelingsgesprekken.

“Al tijdens de kennismaking hadden we het gevoel dat we met Florijnz een partner gevonden hadden die precies wist hoe de markt in elkaar zat”, zegt Goevaers over de begeleiding van Florijnz. Ook vanuit het bureau wordt tevreden teruggeblikt op de opdracht. “Wij zijn als Florijnz trots en enthousiast dat we weer een ondernemer hebben mogen helpen bij het verzilveren van zijn passie.”