Bas van Eekelen wordt partner bij Gwynt

30 november 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ruim vier jaar nadat hij zich aansloot bij Gwynt is Bas van Eekelen nu ook als partner verbonden aan het adviesbureau voor (familie)bedrijven. Hij voegt zich als derde eigenaar bij oprichters Joris van den Hurk en Dirk Harm Eijssen. We spraken Van Eekelen over de mooie mijlpaal.

Aan het einde van de zomer van 2018 begon Bas van Eekelen bij Gwynt. Met een achtergrond in retail en marktonderzoek was de adviesbranche nog relatief nieuw voor hem. Inmiddels zit hij helemaal op zijn plek bij Gwynt.

“Het is een geweldig bedrijf met een fantastisch team en boeiende opdrachtgevers”, begint hij enthousiast. “Stuk voor stuk bedrijven met ondernemers die inspireren maar ook af en toe gewoon een duw nodig hebben.”

Joris van den Hurk, Bas van Eekelen en Dirk Harm Eijssen

Die soms broodnodige duw begint met een plan, dat vervolgens samen met de klant in de praktijk wordt gebracht. “Dat het ons iedere keer weer lukt écht impact te maken geeft vertrouwen en langdurige partnerships”, aldus Van Eekelen.

“De energie die dit iedere dag geeft en de ongekende potentie die Gwynt heeft, zijn voor mij de belangrijkste redenen om deze stap te zetten”, zegt hij over zijn keuze om toe te treden tot de maatschap van het Brabantse adviesbureau.

“Het gaat goed met Gwynt en de groei die we afgelopen jaren doormaken vraagt om verdere bestendiging”, legt hij uit. “Joris en Dirk Harm delen deze visie uiteraard. Het is dan ook mooi om op deze manier ons gezamenlijke vertrouwen in een mooie toekomst te bekrachtigen.”

Te veel om op te noemen

Met een achtergrond in de foodretail werkt Van Eekelen geregeld aan klantopdrachten binnen deze sector. “Maar het leuke van Gwynt is de mogelijkheid jezelf veel breder te ontwikkelen”, benadrukt hij. “Ik ben in mijn element langs de as van strategieontwikkeling tot en met de daadwerkelijke implementatie.”

“Hier kom je vanzelfsprekend thema’s tegen zoals business planning, programmamanagement en performance management, maar ook vooral de menselijke kant van verandering. Dit betekent dat ik in de praktijk veel doe op het vlak van organisatie, samenwerking en leiderschap.”

Daarbij komt hij over de vloer bij verschillende organisaties. “Bedrijven waar we als Gwynt de afgelopen tijd mooie dingen hebben gedaan zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, denk bijvoorbeeld aan Royal A-ware, Ewals Cargo Care, Bouwmaat, NTS, Action, Remia, Signature Foods, Plus Supermarkten, Royal Fassin, Schouten en Kruidvat.”

De oplossing ligt zelden voor het oprapen

Deze variatie aan projecten en opdrachtgevers maakt dat de afgelopen vier jaar voorbij zijn gevlogen. “Ik merkte in mijn carrière vóór Gwynt dat ik na enkele jaren in een soort van routine terechtkwam. Dat is binnen Gwynt zeker niet het geval. Dat geeft ook weleens die gezonde spanning: iedere keer weer net een andere situatie en uitdaging – hoe gaan we dit aanpakken?”

“Het is mooi om op deze manier ons gezamenlijke vertrouwen in een mooie toekomst te bekrachtigen.”

Dat zorgt er ook voor dat Van Eekelen – ook na zijn vele jaren aan werkervaring – nog continu blijft leren. “Als ik terugkijk op afgelopen jaren is mijn belangrijkste inzicht geweest dat de oplossing in ons werk zelden voor het oprapen ligt. Het is niet voor niets dat bedrijven externe ondersteuning zoeken.”

“Je treft vaak gedreven teams aan met slimme mensen, maar toch loopt men tegen een bottleneck of plafond aan. Het is dan heel makkelijk om snel tot een oordeel te komen, maar een echte doorbraak bereik je juist door met elkaar echt goed te willen begrijpen wat er speelt.”

Dat extraatje wat het verschil maakt

Met zijn toetreding als partner liggen er nog heel wat nieuwe mooie uitdagingen in het verschiet. Van Eekelen verheugt zich dan ook op de komende jaren, en kan anderen van harte aanbevelen om ook eens een kijkje te komen nemen bij Gwynt.

“Zoek je een omgeving waar je daadwerkelijk impact kunt maken en ondertussen ook uitgedaagd wordt om je verder te blijven ontwikkelen, dan is Gwynt een plek waar je toch serieus eens over moeten nadenken”, geeft hij aan.

“Je hebt enerzijds het comfort van een team met ervaren professionals waar je intensief mee samenwerkt en ook altijd op terug kunt vallen voor advies of net dat steuntje in de rug. Dat je ondertussen ook nog in de gelegenheid bent om mooie bedrijven te leren kennen en daarmee langdurige relaties op te bouwen, is misschien wel dat extraatje wat het verschil maakt.”