Gwynt trekt Bas van Eekelen aan als Senior Business Associate

27 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gwynt verwelkomt per 1 september een nieuwe professional: Bas van Eekelen. Bij het adviesbureau zal Van Eekelen – die de overstap maakt vanuit marktonderzoekbureau GfK – de rol van Senior Business Associate bekleden.

“Ik kijk terug op een fantastische tijd bij GfK, waar veel mooie resultaten zijn behaald die zonder twijfel de basis zullen vormen voor nieuwe successen de komende jaren. Iedereen die hieraan bijgedragen heeft wil ik dan ook enorm bedanken”, laat Bas van Eekelen weten naar aanleiding van zijn aanstaande vertrek bij het grote marktonderzoeksbureau.

Als Business Development Manager is hij bij GfK sinds 2012 verantwoordelijk voor de marktverkenningen binnen retail en de out-of-homemarkt. Inmiddels is Van Eekelen begonnen aan zijn de laatste paar dagen bij GfK, waar hij werkt vanuit de vestiging in het Noord-Brabantse Dongen. 

Gwynt trekt Bas van Eekelen aan als Senior Business Associate

Van Eekelen neemt een slordige achttien jaar aan ervaring op het gebied van retail en marktonderzoek mee naar het team van Gwynt, een adviesbureau dat zich richt op het familiebedrijf in de industrie, detail- en groothandel.

Voordat hij begon aan zijn zes jaar bij GfK was hij een krappe twee jaar in dienst als Senior Consultant bij Foodstep, een marktonderzoeksbureau dat zich focust op de voedselsector. Hier was hij onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een benchmark voor franchisehouders van taartengigant MultiVlaai: “Met deze benchmark kregen ze actueel inzicht in de eigen prestaties en die van collega’s, bijvoorbeeld over promoties, bestedingen en het assortiment.” 

Daarvoor was Van Eekelen bijna twee jaar werkzaam bij webwinkelketen IMpact Retail, waar hij tevens de rol van Business Development Manager vervulde. Hij begon zijn professionele carrière bij Jumbo Supermarkten, waar hij bijna acht jaar actief was. In zijn laatste rol bij de supermarktketen werkte hij als Unitmanager Food.

Hij begon bij Jumbo na de afronding van zijn opleiding aan de Universiteit van Tilburg. Hier behaalde hij in 2000 zijn doctorandustitel in de Econometrie & Kwantitatieve Logistiek. Voorafgaand aan deze academische studie behaalde hij aan de Hogeschool Inholland zijn propedeuse in Small Business.

Ook tijdens zijn werkzame leven studeerde Van Eekelen nog verder. Zo volgde hij in 2012 Category Management in Foodservice aan de EFMI Business School en in 2017 een masterclass bij New Food Concepts. 

Vanaf september zal Van Eekelen zich bij Gwynt als Senior Business Associate gaan bezighouden met advies en de implementatie van veranderprocessen binnen retailorganisaties. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn loopbaan tot nu toe: “Veel dank aan iedereen met wie ik afgelopen jaren heb mogen samenwerken. Ontzettend veel geleerd en plezier gehad.”

Tegelijkertijd verheugt hij zich op de nieuwe klussen die hem te wachten staat bij zijn aanstaande werkgever: “Tijd voor een nieuwe uitdaging bij Gwynt als Senior Business Associate, veel zin in maar ook een beetje spannend!”