Olympische sporters gebruiken Logica Whereabouts App

26 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

98 van de circa 170 Nederlandse Olympiërs – zo’n 58% - gebruiken in Londen de ‘Whereabouts App’. De Whereabouts App is ontwikkeld om het topsporters zo simpel mogelijk te maken hun verblijfgegevens, ofwel whereabouts, door te geven aan de Nederlandse Dopingautoriteit. De app is ontwikkeld door Logica, InnoSportNL en NOC*NSF in opdracht van de Dopingautoriteit.

Verminderen van administratieve rompslomp
Onderzoek heeft uitgewezen dat sporters het lastig vinden om altijd hun actuele gegevens door te geven, mede omdat ze niet op elk moment over een computer beschikken. Daarnaast weten sporters niet altijd zeker of ze de gegevens juist hebben ingevoerd, wat stress kan geven.

De Whereabouts App ondervangt deze problemen en is ontwikkeld om de administratieve verplichtingen rondom de verplichte registratie van verblijfsgegevens te vereenvoudigen. De app laadt onder meer - op basis van de GPS-gegevens en na goedkeuring van de sporters - automatisch de actuele verblijf-plaats. Dit scheelt de Olympische sporters onnodige rompslomp bij het invoeren van adresgegevens. Ook kunnen de sporters herinnerd worden aan hun whereaboutsverplichting door het invoeren van reminders. De pincode beveiligt de privacy van de gegevens.

Sportinnovatie
´De Whereabouts App is een succesvol voorbeeld van sportinnovatie: een interactieve toepassing die de sportbeleving van topsporters vereenvoudigt, verbetert en ondersteunt. De ontwikkeling was mogelijk dankzij een unieke samenwerking tussen het Nederlandse bedrijfsleven en de sportwereld´, aldus directeur Herman Ram van de Nederlandse Dopingautoriteit.

Het success van de app heeft ertoe geleid dat wereldwijde antidopingorganisatie en andere sportbonden interesse hebben getoond om de app ook in hun disciplines in te zetten.

Logica - Whereabouts