Innopay brengt ‘Alles Transactie’ uit in het Duits

18 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een eerdere vertaling naar het Engels heeft Innopay zijn bekroonde managementboek ‘Alles Transactie’ nu ook uitgebracht in het Duits.

In ‘Alles Transactie’ verkennen auteurs Shikko Nijland, Douwe Lycklama en Chiel Liezenberg de voordelen, nadelen en de toekomst van een thema dat in de digitale 21e eeuw in razend tempo aan belang heeft gewonnen: transacties.

Vandaag de dag is bijna iedere interactie tussen consumenten en/of entiteiten verworden tot een digitale transactie. Dergelijke ‘transacties’ variëren van de aanschaf van goederen of diensten tot de uitwisseling van gegevens tussen partijen en de toegang tot belangrijke diensten zoals financiële producten of overheidsdiensten.

Innopay brengt 'Alles Transactie' uit in het Duits

“Deze datagedreven transacties worden steeds belangrijker, in iedere sector en in het bijzonder de financial services-sector met het oog op open finance”, legt Lycklama uit.

In hun boek – dat in het Duits de titel ‘Alles Transactie’ heeft gekregen – bespreken Nijland, Lycklama en Liezenberg data-gerelateerde onderwerpen zoals de impact van digitalisering op databeheer en commercialisering, de groei van transactionele ecosystemen, de commerciële mogelijkheden van data-uitwisseling en de voordelen van decentralisatie en samenwerking.

Alle drie de auteurs zijn ervaren adviseurs en pioniers binnen het payments- en fintechdomein. Lycklama en Liezenberg richtten in 2003 Innopay op, dat vandaag de onder leiding staat van Nijland als managing partner.

Voortbouwend op hun uitgebreide ervaring richten de auteurs zich in het boek op tal van ontwikkelingen binnen de financiële sector. Zo nemen ze de lezer mee in diverse fundamentele vragen: Hoe zullen transacties zich ontwikkelen in de context van de financiële dienstverlening? Welke rol moeten entiteiten zoals financiële instellingen en dienstverleners spelen? En welke commerciële mogelijkheden en risico’s horen daarbij?

Een onderwerp dat uitvoerig wordt besproken is data-ownership, een thema dat onder meer het nieuws haalde na de zaak rond Cambridge Analytica en Facebook. De auteurs schetsen hoe de data van consumenten steeds meer te gelde worden gemaakt door instellingen, en hoe de huidige disbalans kan worden gecorrigeerd door een verschuiving naar een meer gedecentraliseerd model.

“Ons boek biedt talrijke actuele inzichten en concepten voor spelers die actief zijn in een economie die steeds meer door data wordt aangestuurd. Daarnaast helpt het leidinggevenden in de financiële sector om de kansen die open finance biedt te grijpen”, aldus Lycklama.

‘Alles Transaktion’ werd gisteren formeel onthuld op TRX 22, een op betalingen en transacties gericht evenement in Frankfurt.