HeadFirst Group koopt Haagse IT-intermediair StarApple

11 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In zijn tweede deal van dit jaar heeft HeadFirst Group StarApple overgenomen, een intermediair van IT-talent.

Het Haagse StarApple bestaat uit twee merken. Het gelijknamige StarApple (opgericht in 2008) houdt zich bezig met de bemiddeling van programmeurs en software engineers, terwijl StackOps (opgericht in 2018) organisaties helpt met het aantrekken van IT-specialisten op het gebied van cloud, infrastructuur, netwerk en security.

StarApple, dat circa 80 medewerkers telt, wordt na de overname een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group. De leiding blijft in handen van het huidige management.

HeadFirst Group koopt Haagse IT-intermediair StarApple

Met de komst van StarApple bouwt HeadFirst Group zijn recruitment- en sourcingdienstverlening uit. “Hiermee verdiepen we ons portfolio aan oplossingen voor arbeidsmarktvraagstukken in het professionals-segment”, laat Marion van Happen weten, CEO bij HeadFirst Group.

HeadFirst Group is tevens actief in alle overige segmenten van HR-dienstverlening, van consultancy en projectcapaciteit tot recruitment process outsourcing en managed services. De groep is goed voor een omzet van meer dan €2 miljard.

Volgens Caner Hamamioglu, Directeur bij StarApple, levert aansluiting bij zo’n grote en brede groep verschillende voordelen op voor zijn bedrijf. “We kunnen samen met HeadFirst Group een full service-recruitmentoplossing bieden aan onze opdrachtgevers. En we krijgen toegang tot het platform van de groep, wat ons extra power geeft om onze groeiambities waar te maken.”

De aansluiting zal StarApple daarnaast voorzien van een infrastructuur waaruit het kan putten om het aangesloten talent te helpen groeien en te ondersteunen. Hamamioglu: “Talent laten groeien, dat is onze missie. We dagen professionals uit met het maken van stappen in hun ontwikkeling. Design your career, noemen we dat. Met de samenwerking met HeadFirst Group kunnen we dit op nog grotere schaal gaan doen en daar kijken we enorm naar uit.”

Eerder dit jaar nam HeadFirst Group ProUnity over, een Belgische managed service provider op het gebied van flextalent.