Atos vraagt IT consultants om salaris in te leveren

20 juli 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Atos vraagt sommige consultants van zijn afdeling Technology Services om vrijwillig voor minder salaris te werken. Volgens het adviesbureau komt hun salaris niet overeen met hun persoonlijke rendement. Door de lonen met 10% tot 15% te verlagen wil Atos het rendement van bankzitters en bepaalde gedetacheerde medewerkers verhogen. Dat meldt IT-website AutomatiseringGids.

Geen betrokkenheid OR
Werknemers die niet bereid zijn hun salaris vrijwillig te laten verlagen hebben kunnen “verdere stappen” van Atos verwachten, zo liet een anonieme bron weten aan AutomatiseringGids. De ondernemingsraad van Atos is volgens de bron niet betrokken bij het besluit van de firma. Enkele werknemers die door Atos zijn benaderd hebben de OR en de vakbonden geïnformeerd over het verzoek.

Crisis heeft impact op arbeidsvoorwaarden
IT-dienstverleners worden hard geraakt door de crisis. Vorige week maakte Capgemini bekend dat het na de zomer een ingrijpende reorganisatie gaat doorvoeren. En in de VS heeft IBM de lonen van medewerkers in zijn Global Technology Services (GTS) tak bevroren. Ook bij de Big4 kantoren – Pwc, Deloitte, KPMG en Ernst & Young – worden de salarisgroeitabellen van het komende fiscale jaar drastisch ingeperkt.