NewDawn en Boer & Croon helpen zorgverzekeraar met RPA

26 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Boer & Croon en NewDawn hebben hun krachten gebundeld om samen zorgverzekeraar VGZ te helpen bij de ontwikkeling van softwarerobots.

VGZ is al een tijdje overtuigd van het potentieel van robotics process automation (RPA). Hierbij nemen robots (lees: software) saaie, vaak handmatige en repetitieve werkzaamheden van mensen uit handen. En dat leidt in de regel tot een hogere productiviteit en verlaging van kosten – en maakt het werk van mensen ook nog eens leuker.

Binnen de verschillende afdelingen van VGZ worden al enige tijd ‘robotcollega’s’ in de arm genomen. Op het moment van schrijven zet de zorgverzekeraar zo’n 40 robots in.

NewDawn en Boer & Croon helpen zorgverzekeraar met RPA

NewDawn, een dochterbedrijf van de AB&C groep, is een van de partijen die de zorgverzekeraar ondersteunt bij de RPA-implementatie.

“We hebben veel kennis en ervaring met robottechnologie en de implementatie van robotics process automation”, zegt Marcel Funke, partner van NewDawn. “Mede daarom zijn we door VGZ aangewezen als een van de implementatiepartners. We helpen ze met de ontwikkeling en met het oplossen van problemen waar projectteams tegenaanlopen.”

In het traject werkt NewDawn nauw samen met Boer & Croon, dat sinds mei van dit jaar ook onderdeel is van de AB&C groep.

Funke legt uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “We hadden extra support nodig op het traject en hadden zelf niemand beschikbaar. Boer & Croon bleek wel capaciteit te hebben, waarna een Young Executive aan boord is gekomen. Hij helpt het projectteam met het analyseren van de businessprocessen bij VGZ.”

Volgens Funke smaakt de samenwerking naar meer. “De strategiespecialisten van Boer & Croon helpen ons met advisering rondom operating models bij onze klanten. En de talenten bij de Young Executives van Boer & Croon vormen een uitzonderlijke combinatie met onze ‘get-it-done mentaliteit’. Andersom kunnen wij een strategische solution zijn in hun managementpropositie. Bij vrijwel iedere digitale transformatie kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren.”

NewDawn is op het gebied van RPA ook actief in onder meer de zorg. “Bij ziekenhuizen automatiseren we een groot deel van de administratie van doctoren en verpleegkundigen, die zo meer tijd hebben voor hun patiënten. Ook hebben we verschillende zorginstellingen geholpen met het automatiseren van taken binnen de salarisadministratie.”

De komende maanden kijken Boer & Croon en NewDawn hoe ze hun samenwerking verder kunnen intensiveren.