Erik Kepper gaat aan de slag bij Minkowski

24 oktober 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Minkowski, een specialist in leiderschaps- en organisatieontwikkeling gericht op innovatie, heeft het team uitgebreid met Erik Kepper.

Kepper heeft bijna 20 jaar ervaring op het gebied van business, innovatie en verandering bij bedrijven als Google (en dochter YouTube), RTL Group en Discovery Networks. Ook stond hij als medeoprichter en ondernemer aan de basis van het succes van bakfietsmerk Babboe.

“Erik staat bekend om het bouwen van bruggen tussen het bekende en het onbekende met een sterk oog voor menselijk gedrag”, aldus Alexandre Janssen, medeoprichter van Minkowski. “Zijn visie sluit naadloos aan op onze aanpak.”

Erik Kepper, Minkowski

Het in Amsterdam gevestigde Minkowski helpt organisaties en teams naar een nieuwe toekomst. Het bureau heeft hiervoor een eigen aanpak ontwikkeld, bestaande onder meer uit het ‘Futures Readiness Framework’ en de ‘Cone of Possibilities Approach’.

“We zien het als onze missie om mensen in organisaties de vaardigheden, tools en mentaliteit te geven om te leiden naar betere toekomsten”, aldus Minkowski-medeoprichter Jörgen van der Sloot. “Dit stelt bedrijven in staat om leiding te geven in tijden van gepercipieerde complexiteit en meerduidigheid.”

In zijn nieuwe rol gaat Kepper leidinggeven aan de strategie- en organisatieontwikkelprogramma’s van Minkowski. “Ik kijk er erg naar uit om de krachten te bundelen met de toekomstdenkers en designers van Minkowski.”

Opgeleid door Google’s Magic Academy heeft Kepper jarenlange ervaring in het begeleiden en faciliteren van vele merken en groepen in creatieve innovatieprojecten.

Bij Minkowski werken rond de 20 professionals. Het bureau is vernoemd naar Hermann Minkowski, een Duitse mathematicus die jarenlang lesgaf aan Albert Einstein.

Janssen: “Bijna niemand heeft van Minkowski gehoord, maar iedereen kent Einstein. Dit weerspiegelt hoe wij onze rol zien: we zijn facilitators en enablers die anderen helpen een betere toekomst op te bouwen. Net zoals Minkowski leerling Einstein op weg hielp.”