Ordina wint mega contract bij Nederlandse overheid

26 juni 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ordina heeft samen met Corso Informatica een mantelovereenkomst gewonnen bij verschillende Nederlandse ministeries en overheidsorganen*. De twee partners zijn geselecteerd als één van de voorkeursleveranciers voor het inhuren van ICT-personeel. De mantelovereenkomst heeft een looptijd van 2 jaar met een optie tot verlenging en een potentiële contractwaarde van €130 miljoen.

Naast Corso en Ordina zijn ook Between, IT-Staffing en HeadFirst als mantelpartijen geselecteerd. Opdrachten worden toegekend aan een van de gecontracteerde dienstverleners op basis van de benodigde kennis en ervaring.

“We zijn er trots op dat we de aanbesteding gegund hebben gekregen met Ordina als Partner. Corso heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het delivery-en kennisproces voor overheidsinstanties. Gegund krijgen is fantastisch maar de juiste dienstverlening daarna is het belangrijkste”, aldus Harm van Echteld, Directeur Corso Informatica. “De opdracht ondersteunt onze ambitie om groei te realiseren als Intermediair / Broker / Matchmaker. We zien de keuze van de deelnemende overheidsinstanties als bevestiging van onze investeringen in de kennis en ervaring op het gebied van onze bemiddeling- en contractmanagement activiteiten.”

“De kracht van de combinatie is de meerwaarde in deze sourcing-aanbesteding”, aldus Barend de Zoete, directeur Professional Services & Projecten bij Ordina. “Corso is een specialist op het gebied van de bemiddeling tussen professionals, zzp’ers en opdrachtgevers. Wij bieden de klant vervolgens de continuïteit in dienstverlening door onze kennis en ervaring in de overheidsmarkt. Door deze unieke combinatie kunnen de ministeries en overige organisaties altijd beschikken over goed gekwalificeerd ICT-personeel met uitgebreide kennis van de overheidsmarkt.”

* het betreft de volgende overheidsinstanties: Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Bestuursdepartement (BD) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), het ministerie van Veiligheid & Justitie (V & J), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Tweede Kamer, Rijksgebouwendienst, Logius, het ministerie van Algemene Zaken (AZ) en de Raad voor de rechtspraak (RvdR).