Delta Capita verwelkomt 40 trainees voor KYC Talent Program

19 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het was vorige week een drukte van belang in het Amsterdamse kantoor van Delta Capita. Het bureau verwelkomde meer dan 40 trainees voor de Inhouse Day van het KYC Talent Program.

Delta Capita lanceerde in 2021 zijn KYC Talent Program met de ambitie om hoogopgeleide starters klaar te stomen voor een carrière in de wereld van know your customer (KYC) en anti money laundering (AML).

Deze twee segmenten binnen het financial crime fighting-landschap staan vandaag de dag volop in de schijnwerpers, vooral omdat overheden en toezichthouders steeds meer van banken eisen dat ze steviger grip krijgen op hun klantenbestand en alle vormen van illegale transacties de wereld uithelpen.

Delta Capita verwelkomt 40 trainees voor KYC Talent Program

De KYC- en AML-teams zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van financiële criminaliteit en het voldoen (compliance) aan regelgeving. De trainees van Delta Capita krijgen naast een intensief opleidingsprogramma bij het adviesbureau meteen de kans om zich te bewijzen bij een bank, en worden ingezet bij zowel de grote als kleinere banken in binnen- en buitenland.

“Het KYC Talent Program start met een trainingsperiode van een maand”, legt David Zwarts uit, hoofd van Delta Capita Academy in de Benelux. “Daarbij willen we de trainees niet alleen de inhoud van het KYC-vak bijbrengen, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling en groei stimuleren. Dat doen we door het aanbieden van een gebalanceerd opleidingsprogramma met theorie-, praktijk én human skills-trainingen.”

Na deze maand starten de trainees op projecten van klanten van Delta Capita, waar ze waardevolle werkervaring opdoen.

Gedurende het gehele tweejarige traineeshipprogramma kunnen de trainees rekenen op de support van Delta Capita. “Trainees worden actief begeleid door Field Managers en de skills van trainees worden continu bijgespijkerd via de zogenaamde Inhouse Days die meerdere keren per maand worden georganiseerd.”

“Door een combinatie van een uitgebreide voorbereiding, hands-on trainingen van ervaren trainers uit de praktijk en het begeleiden van de trainees is Delta Capita in staat om jonge talenten een steile leercurve te laten doormaken.”

Meer weten? Lees ook: Werken aan financial crime-vraagstukken bij Delta Capita.

Wat volgens talenten vaak wordt aangehaald als een uniek element van het KYC Talent Program is dat het programma volop ruimte biedt voor maatwerk. Het loopbaanontwikkelplan dat de trainees op individueel niveau afsluiten met hun Coach en de Inhouse Days spelen hier een belangrijke rol in”, zegt Zwarts.

“Tijdens de Inhouse Days worden meerdere trainingen aangeboden met een diversiteit aan onderwerpen en verschillende skill levels. We bieden daarmee de trainees als het ware een menukaart. Ze kunnen van dit menu trainingen kiezen die op dat moment het meest aansluiten bij hun persoonlijke leerbehoeftes of ontwikkeldoelen. Zo sluiten de trainingen optimaal aan bij interesses van de trainees. Immers, leren moet vooral leuk en interessant zijn.”

Een jaar na de lancering is het KYC Talent Program dusdanig snel gegroeid dat er tijdens de afgelopen Inhouse Days op het kantoor van Delta Capita maar liefst 40 trainees aanwezig waren. En volgende maand begint er alweer een nieuwe lichting van trainees.

“De hoge kwaliteit van het programma en het feit dat we talenten een vliegende start van hun carrière geven wordt door trainees erkend en gewaardeerd. Daar zijn we enorm trots op!”, sluit Zwarts af.