Een carrièreboost met het Delta Capita AML/KYC Traineeship

01 september 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd

In de strijd tegen financial crime lanceert Delta Capita een compleet nieuw en uniek traineeship voor startende professionals. Het programma richt zich speciaal op het vakgebied KYC/AML.

Financieel economische criminaliteit raakt iedereen en zorgt voor een ontwrichting van de samenleving. De impact loopt op tot in de miljarden – zo wordt in Nederland naar schatting alleen al voor €16 miljard aan crimineel geld witgewassen. Financial crime omvat daarnaast ook activiteiten als financiële fraude, corruptie, online afpersing, terrorismefinanciering en handelen met voorkennis.

Banken hebben als poortwachters van het financiële systeem een belangrijke functie in de strijd tegen witwassen en gerelateerde criminele activiteiten. “Onze trainees hebben een cruciale rol in de dynamische wereld van Anti Money Laundering (AML) en Know Your Client (KYC)”, legt Tjerk de Vries van Delta Capita uit.

Een carrièreboost met het Delta Capita AML/KYC traineeship

Met zo’n tweehonderd professionals werkzaam in dit domein is Delta Capita een specialist in de financial crime-sector. Over de lancering van het nieuwe traineeship zegt De Vries: “We zijn van mening dat human resources een zeer belangrijke rol spelen in elk onderdeel van de AML/KYC-keten en streven ernaar de beste AML/KYC-specialisten van de toekomst te creëren.”

Het tweejarig AML/KYC traineeship biedt deelnemers een afwisselend en uitdagend leer- en ontwikkelprogramma. In combinatie met het opdoen van professionele werkervaring bij partners van Delta Capita – denk aan grootbanken als ING, ABN Amro en Rabobank – krijgen trainees hiermee een kans om hun carrière met een kickstart te beginnen.

Anti-witwassen

Het programma richt zich hoofdzakelijk op AML en KYC – maar wat betekenen deze termen nou precies? Anti Money Laundering-wetgeving is erop gericht om witwassen te voorkomen. Enerzijds om criminaliteit en terrorisme tegen te gaan, anderzijds om het financiële systeem schoon te houden. Ook financiële instellingen zijn wettelijk verplicht om witwassen te voorkomen, daartoe wordt van banken verwacht dat zij uitvoerig cliëntenonderzoek verrichten.

Know Your Customer (KYC) is simpelweg het weten met wie de bank zaken doet: dit omvat het doel en de beoogde aard van de zakelijke relatie, maar ook het transactiepatroon. Op basis van client due diligence (CDD)-onderzoek moeten banken bepalen of de risico’s verbonden aan het aangaan en onderhouden van een zakelijke relatie aanvaardbaar is. Dit klinkt eenvoudig, maar achter het anti-witwasproces schuilt een complex speelveld met talloze stakeholders en internationale netwerken.

Carrièreboost

“We zoeken starters die een carrière ambiëren op het snijvlak van risk en compliance en een bijdrage willen leveren aan het bestrijden van financiële criminaliteit. Als trainee ben je onderdeel van een selecte groep high potentials”, legt De Vries uit.

Het tweejarige opleidingsprogramma start met een intensieve maand van inhouse trainingen. Gedurende deze periode worden de trainees klaargestoomd – zowel theoretisch als praktisch – om vol vertrouwen en geëquipeerd met de juiste kennis en kunde bij een van de opdrachtgevers van Delta Capita aan de slag te gaan.

Het traineeship kenmerkt zich doordat de trainees direct van start kunnen bij de klant en daarnaast het gehele traject worden ondersteund en begeleid vanuit Delta Capita door middel van additionele trainingen en coaching.

In twee jaar tijd ontwikkelen de trainees zich tot echte AML/KYC-specialisten en zijn ze volgens het adviesbureau “verzekerd van een baan met uitstekende (internationale) doorgroeimogelijkheden.”

De Vries: “Het internationale karakter van Delta Capita biedt een dynamische omgeving waarin trainees volop de kans krijgen om zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak te ontwikkelen. Delta Capita investeert in haar eigen mensen en is op zoek naar ambitieuze professionals die bereid zijn hetzelfde te doen, die altijd het beste uit zichzelf willen halen en gemotiveerd zijn om die extra stap te zetten.”

“Wat ons betreft gaat het opleiden van professionals hand in hand met gezelligheid en voldoende ruimte voor sociale activiteiten, hiermee bouwen we aan een community van mensen met eenzelfde passie”, besluit het bureau.

Het AML/KYC Traineeship start per 1 november 2021. Bekijk de AML/KYC Traineeship-vacature voor meer informatie.