ConQuaestor en PostNL lanceren platform SmartSyllabi

15 juni 2012 Consultancy.nl

Conquaestor heeft samen met PostNL het platform SmartSyllabi gelanceerd. Via het online platform kunnen onderwijsinstellingen studiemateriaal aanbieden aan studenten, die het kunnen gebruiken via hun eigen tablet, computer of laptop. De oplossing draagt volgens de oprichters bij aan een verbetering van het onderwijs op Universiteiten, ROCs, HBO’s.

SmartSyllabi wordt vandaag gepresenteerd op het ‘Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media'.

Online distributiekanaal
De SmartSyllabi dienst bestaat uit gedigitaliseerde en tegen kopiëren beveiligde syllabi, een cloudoplossing voor de distributie van de syllabi, een webshop in de huisstijl van de opleiding en een app voor diverse platformen, zoals de Ipad en de Android tablet. Collegematerialen zijn zowel online als offline beschikbaar en notities en markeringen worden gesynchroniseerd over meerdere platformen. De online distributiemethode biedt de mogelijkheid om eenvoudig, snel en effectief college materialen te ontwikkelen en onder studenten te verspreiden. Bovendien bestaat ook nog de mogelijkheid van printing on demand en kunnen studenten dictaten zelf uitprinten.

Elektronische leeromgeving
Daarnaast biedt SmartSyllabi studenten de mogelijkheid om met elkaar en met docenten in contact te treden over de inhoud van college materialen. Hiermee ontstaat een nieuwe elektronische leeromgeving voor studenten die naadloos aansluit bij bestaande elektronische leeroplossingen. Zo zijn collegematerialen met Smart Syllabi op ieder moment van de dag beschikbaar, platform en uitgever onafhankelijk.

Auteursrechten
Een ander feature van SmartSyllabi is dat het auteursrechten sterk beschermd. Via rapportages kunnen klanten de verspreiding van college materialen inzien en hun afdrachten bepalen aan auteurhouders.

Nieuws