BCG voorbij McKinsey als hofleverancier van MT 100

12 juni 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Elk jaar publiceert zakenblad Management Team een lijst van de ‘100 ‘Goudhaantjes’ - topmanagers die rond de 40 zijn, nu al een glanzende carrière hebben en in of net onder de raad van bestuur zitten. In de lijst van top 100 managers hebben veel een verleden in strategy en management consulting. Voor het eerst sinds de sinds de start van de lijst is Boston Consulting Group hofleverancier. In de vorige jaren kwamen de ex-consultants altijd in grote meerderheid van concurrent McKinsey & Company.

"Boston Consulting Group ontpopt zich zo steeds meer tot kweekvijver van de echte macht” aldus MT.

Ex-consultants populair
Adviseurs die werkzaam zijn in de top van de adviesbranche worden door het bedrijfsleven veelvuldig aangetrokken voor leidinggevende posities. Zo leiden ergens ter wereld meer dan 150 voormalige ex-McKinsey consultants een bedrijf dat meer dan $1 miljard aan omzet genereert. Ook BCG heeft verschillende bekende bestuurders voortgebracht, waaronder voormalig AkzoNobel-CEO Hans Wijers, General Electric CEO Jeff Immelt, Pepsi-CEO Indra Nooyi, Amerikaans presidentskandidaat Mitt Romney (ook bekend door zijn verleden bij Bain & Company) en Israëlisch premier Benjamin Netanyahu.

Bain partner Margaret Versteden in top 100
Een opvallende naam in de lijst van 100 Goudhaantjes 2012 is Bain & Company partner Margaret Versteden. Omdat ze werkzaam is bij een adviesbureau is ze formeel gezien geen goudhaan, doordat de lijst alleen managers bevat met verantwoordelijkheden in grote commerciële organisaties. Begin september maakte Margaret Versteden de overstap van Nike naar Bain. “Na haar indrukwekkende carrière bij Nike Europa, waar ze general manager was voor de regio Noord-Europa en vooral de e-commerce op niveau bracht, konden we niet om haar heen” aldus MT. Tussen 1996 en 2004 werkte ze voor strategy consulting concurrent Boston Consulting Group.