Ex Bain CEO Amerikaans presidentskandidaat in 2012

25 augustus 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Mitt Romney, tussen 1991 en 1999 wereldwijde CEO van Bain & Company, heeft zich onlangs kandidaat gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. Romney is de grote favoriet om de Republikeinse voorverkiezingen te winnen, ten koste van o.a. Michele Bachman en Tim Pawlenty. De winnaar mag het uiteindelijk opnemen tegen huidig president Barack Obama.

“Ik denk dat ik de juiste kandidaat ben voor de presidentsverkiezingen van 2012” zegt Romney over zijn kandidatuur. “Mede omdat ik ruim 25 jaar in de private sector heb gewerkt en omdat ik weet hoe de economie werkt. Daarnaast heb ik ook gewerkt voor de overheid en de ervaring van beide werelden geeft me de juiste vaardigheden om de Amerikaanse economie erbovenop te helpen”.

Over Mitt Romney
Mitt Romney studeerde rechten in de Verenigde Staten. In 1975 begon hij na afstuderen zijn carrière bij Boston Consulting Group. Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij BCG, maakte Romney de overstap naar aartsrivaal Bain & Company. In 1991 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Bain, een positie die hij bekleedde tot 1999. Tijdens zijn voorzitterschap was hij in de begin jaren negentig verantwoordelijk voor de turnaround van het adviesbureau (Bain stond op de rand van failliesement) en vervolgens leidde hij Bain naar sterke wereldwijde groei. Bij Bain was hij de drijvende kracht achter de oprichting van Bain Capital, een van de grootste private equity bedrijven ter wereld.