Nieuwe en vertrouwde gezichten starten bij Conclusion Consulting

02 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Conclusion Consulting heeft het team afgelopen maand uitgebreid met drie nieuwe collega’s. Robert Mentink stapt voor het eerst binnen bij het adviesbureau, terwijl Karin Speelman en Folkert de Jager terugkeren op het nest.

Karin Speelman werkte eerder bijna vijf jaar voor Conclusion Consulting en is nu teruggekeerd in de rol van Principal Consultant. De afgelopen 1,5 jaar was ze Directeur Organisatie & Ontwikkeling bij het Bureau Voor Noordelijke Gemeenten, een gespecialiseerde dienstverlener voor gemeenten en provincies.

In de rol was ze verantwoordelijk voor (de verdere professionalisering van) de interne organisatie van BVNG. “Werken op het snijvlak van de business en de interne organisatie is waar mijn passie ligt.”

Karin Speelman, Robert Mentink en Folkert de Jager - Conclusion Consulting

Eerder in haar loopbaan werkte Speelman 25 jaar voor Rabobank. Als programma-, project-, implementatie-, verander- en lijnmanager was ze met verantwoordelijk voor omvangrijke en complexe (interne) organisaties, programma’s en projecten. “Van het ontwikkelen van een visie en strategie tot en met (de aansturing in) de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden, niets is mij vreemd.”

“Daarbij heb ik management, teams en medewerkers getraind, begeleid en gecoacht bij organisatie- en gedragsveranderingen. Ik geloof erin dat een organisatie pas echt succesvol wordt en blijft als de klant én de medewerker centraal worden gesteld. Het begeleiden bij de ontwikkeling van de organisatie én de medewerkers met als resultaat klantwaarde, daar ga ik voor!”

Robert Mentink is benoemd tot Senior Consultant. Hij maakte de overstap van onderzoeks- en adviesbureau Integron. “Hier heb ik onder andere tal van organisaties geholpen met het inzichtelijk maken en verbeteren van hun employee- en customer experience aan de hand van data-analyse”, legt Robert uit.

“Binnen deze functie heb ik honderden bedrijven van dichtbij mogen meemaken en heb ik gezien wat er binnen bedrijven en directies leeft. Binnen Conclusion Consulting hoop ik met die ervaring en kennis een frisse blik te kunnen bieden om de performance bij klanten te verbeteren.”

Over de keuze voor Conclusion Consulting zegt hij: “De handen-uit-de-mouwen-mentaliteit van Conclusion Consulting spreekt me erg aan, we blijven tot iets werkt. Ik vind daadkracht en vasthoudendheid namelijk belangrijk in mijn werk.”

Folkert de Jager vertrok bij Conclusion Consulting om invulling te geven aan zijn ambities op het gebied van ondernemerschap. “Toen al met het besef dat ik mijn fijne collega’s en een bedrijf waar ik me ontzettend thuis voelde achter me liet”, zegt hij. “Conclusion Consulting gaf me alle ruimte om mijn ambities waar te maken, waardoor ik destijds met een enorm warm gevoel vertrok.”

Na een periode als zzp’er werd de heimwee naar Conclusion Consulting steeds groter. Nu ben ik hier weer met evenveel warmte ontvangen als dat ik vertrok.”

De Jager is een ervaren agile, scrum en lean consultant. De Senior Consultant heeft hiervoor zowel in de financiële sector als in de non-profit ervaring opgedaan. “Met mijn kennis en ervaring help ik organisaties, medewerkers maar ook mijn collega’s waarde te maximaliseren en de flow te optimaliseren. Daarbij kies ik altijd voor een duurzame oplossing die ook echt past.”