Na 16 jaar Quint kiest Alex van den Bergh voor een nieuw avontuur

25 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Na zestien jaar trouwe dienst bij Quint is Alex van den Bergh een nieuwe uitdaging aangegaan bij Whitelane Research, een goede bekende van de ervaren managing director en IT-outsourcingexpert.

Al jaren doen Quint en Whitelane Research gezamenlijk onderzoek naar de belangrijkste IT-outsourcingtrends. Het rapport van de twee bureaus wordt door beslissers in het IT-landschap gezien als een belangrijke benchmark voor wat zoal gebeurt in de markt en welke partijen vooroplopen in dienstverlening en tevredenheid.

Alex van den Bergh sloot zich in 2006 aan bij Quint en groeide de afgelopen zestien jaar door naar verschillende leidende functies. In zijn meest recente rol gaf hij als Managing Director ruim vier jaar leiding aan de IT Strategy, Sourcing & Cloud-praktijk.

Alex van den Bergh – Head of Research, Whitelane Research

In al zijn jaren bij Quint heeft Van den Bergh een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de dienstverlening – en de reputatie in de markt. Zo riep de Amerikaanse IAOP (International Association of Outsourcing Professionals) de sourcingpraktijk van het Nederlandse Quint al meermaals uit tot een van de beste outsourcingadviseurs ter wereld.

Ongelofelijke rit

Over zijn nieuwe uitdaging bij Whitelane Research zegt Van den Bergh: “Ik heb besloten Quint te verlaten en een nieuwe kans te grijpen: vanaf augustus wordt ik ik Head of Research bij Whitelane Research.”

Van den Bergh blikt met veel plezier terug op zijn tijd bij Quint: “Het is een ongelooflijke rit geweest bij Quint en ik ben erg trots op alles wat we hebben bereikt tijdens mijn tijd daar. Ik wil mijn collega’s bedanken, het heeft me veel plezier gebracht om met jullie allemaal te mogen werken!”

De nieuwe leider van de IT Strategy, Sourcing & Cloud-praktijk van Quint is reeds bekend. “Met Peter Luijendijk komt de practice in goede handen”, zegt Van den Bergh over zijn opvolger. “Peter is een ervaren CIO, COO, consultant en allround-professional. Ik zal ervoor zorgen dat hij een zachte landing krijgt.”

Ondertussen gaat Quint als bureau ook een nieuwe fase in. Samen met het Zwitserse AWK Group en het Duitse Ginkgo Management Consulting vormt het bureau sinds kort de Eraneos Group. “Een spannende nieuwe fase voor Quint en hun toekomst ziet er rooskleurig uit”, aldus Van den Bergh.

Bij Whitelane Research, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie gespecialiseerd in de IT-outsourcingwereld, gaat Van den Bergh leidinggeven aan de onderzoeksactiviteiten in Europa. “Ik kijk uit naar een verdere samenwerking met alle geweldige mensen in mijn netwerk en daarbuiten. We hebben grootse plannen en ik ben vol enthousiasme over de toekomst!”

In zijn vroegere loopbaan werkte Van den Bergh jarenlang voor Software Improvement Group, dat hij mede oprichtte. Sinds 2015 is hij naast zijn consultingwerk gastdocent aan Business Universiteit Nyenrode.