De beste outsourcing adviseurs en advocaten ter wereld

15 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De International Association of Outsourcing Professionals (IAOP), een vereniging die de wereldwijde outsourcing industrie promoot en vertegenwoordigt, heeft de 2017 editie van zijn jaarlijkse ‘World's Best Outsourcing Advisors’ gepubliceerd. Net als zijn voorgangers bevat de negende editie van de prestigieuze ranking de twintig adviesbureaus en advocatenkantoren die volgens IAOP uitblinken in het vakgebied.

Ieder jaar doet de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP), die is opgericht in 2005, internationaal onderzoek naar de kwaliteit van outsourcing services providers. De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor de jaarlijkse outsourcing adviesbureaus ranking van IAOP, genaamd ‘The World’s Best Outsourcing Advisors’. Op deze lijst staan de twintig meest vooraanstaande aanbieders van outsourcing adviesdiensten – zij scoren het hoogst op de vijf indicatoren: grootte en groei, kwaliteit van diensten en levering, awards/certificering, innovatie en corporate social responsibility als onderdeel van de bedrijfsvoering.

De beste outsourcing adviseurs en advocaten ter wereld - 1

Beste outsourcing adviseurs ter wereld

De concurrentie voor een plek in de lijst is hoog. Ieder jaar melden honderden bedrijven zich om een plekje te krijgen tussen de elite van de wereldwijde outsourcing adviesmarkt. KPMG weet al sinds de eerste editie van de ranking in 2008 ieder jaar een plek te veroveren in de lijst. Dit jaar kreeg het Big Four kantoor onder meer perfecte scores op het gebied van Customer References en Programs for Innovation. 

Ook Big Four rivaal Deloitte heeft een plek op de lijst veroverd. Deloitte staat sinds 2010 ieder jaar op de lijst en wordt dit jaar erkend als een ‘All-Star Company’ met onder meer vijf sterren voor zijn adviesvaardigheden. EY staat al zes opvolgende jaren in de lijst en mag zich daarmee net als Deloitte en KPMG tot de absolute top van outsourcing adviesmarkt rekenen. The Boston Consulting Group wist dit jaar zijn positie in de ranking te behouden, nadat het strategy consulting kantoor in 2016 zijn eerste vermelding op de lijst bemachtigde.

Het in Nederland gevestigde Quint Wellington Redwood (Quint) staat voor het vierde jaar op rij in de lijst. Net als Avasant en Pace Harmon, is Quint een adviesbureau dat zich specifiek richt op outsourcing advies. Quint onderscheidt zich van de andere adviseurs op de lijst doordat het bureau een duurzame component heeft ingebouwd in al zijn projecten. Waar de andere bedrijven in de top nog veel kunnen verbeteren op het gebied van duurzaamheid en Corporate Social Resposability, scoort Quint ver boven het gemiddelde. Alex Van den Bergh, die leiding geeft aan de Sourcing Advisory praktijk van het consultancybureau, vertelt: “Ik ben er trots op dat Quint de hoogst mogelijke score heeft weten te behalen in deze categorie, en voorloopt op de rest van de sector. Deze erkenning moedigt ons aan en daagt ons uit om onze harde inspanningen op CSR-gebied door te zetten.” 

De beste outsourcing adviseurs en advocaten ter wereld - 2

Andere adviesbureaus die een plek op de lijst hebben gehaald zijn Elixirr uit de UK, Information Services Group en WGroup uit de VS, Zinnov Management Consulting uit India en Turtleton & Compagnie uit Duitsland. WGroup en Turtleton & Compagnie stonden dit jaar voor het eerst op de lijst. 

Advocatenkantoren

Naast de adviesbureaus scoren ook acht advocatenkantoren hoog genoeg om een plek te krijgen in de lijst met beste outsourcing adviseurs. Baker McKenzie, DLA Piper, Bird & Bird, Olswang (UK) wisten opnieuw de lijst te halen, samen met nog vier Amerikaanse advocatenkantoren: Foley & Lardner, Kirkland & Ellis, Mayer Brown en Pillsbury Winthrop Shaw Pittman.

Gerelateerd: Top 20 outsourcing adviesbureaus en advocatenkantoren ter wereld (2016-editie).