Velox VxTeams: Flexibel, multidisciplinair en op elkaar ingespeeld

11 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projectbureau Velox heeft een nieuwe propositie op de markt gebracht: VxTeams – flexibele en multidisciplinaire teams voor projectontwikkelaars, aannemers en installateurs in de bouw en techniek.

Met de lancering van de nieuwe propositie wil Velox inspelen op de groeiende vraag naar personeel en flexibiliteit binnen de branche. “We staan met elkaar voor grote uitdagingen. Dat vereist een andere manier van organiseren en een andere denkwijze over de inzet van personeel”, zegt Kisito Zonneveld, directeur bij het bedrijf uit Laren.

Dat begint bij het nemen van een integrale blik op de benodigde personeelsinzet. “Bij Velox vinden we dat het onderscheid tussen vast en flexibel volledig moet worden losgelaten. In onze gesprekken met de klant staat een total workforce management-aanpak centraal.”

Velox VxTeams: Flexibel, multidisciplinair en op elkaar ingespeeld

Eén van de pijlers van total workforce management is het vollediger en eerder in kaart brengen van de benodigde inzet voor de projectenportefeuille, waarmee de resourcing ruim op tijd kan worden ingevuld. Ook kijkt de aanpak naar de persoonlijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvol traject.

Zonneveld legt uit: “Wij kijken samen met de klant naar de beschikbaarheid én kwaliteit van de persoon. Het gaat daarbij niet alleen om harde skills en expertise, maar zeker ook om de zachte skills. Wat voor persoonlijkheid iemand heeft en hoe hij of zij in het team past is immers net zo belangrijk als of hij of zij zijn vak goed verstaat.”

In het geval van VxTeams zijn de leden van de teams op elkaar ingespeeld en complementair aan elkaar op het gebied vaardigheden en expertise. Gerard Geurtjes, Project Director Schiphol A-pier maakt al een tijdje gebruik van VxTeams en plukt hier in zijn dagelijkse praktijk de vruchten van. “Wij werken bij Schiphol met geïntegreerde teams. Het succes van zo’n team valt of staat bij een goede samenwerking tussen alle specialisten.”

Zonneveld is overtuigd dat Velox met deze propositie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het efficiënter uitvoeren van projecten. “Als je het proces aan de voorkant goed organiseert dan kan je de faalkosten makkelijk met zo’n twee à drie procent omlaag brengen. Daarnaast zal je zien dat je minder mensen op een project nodig hebt om hetzelfde werk te kunnen verzetten. De werktevredenheid zal toenemen, wat weer leidt tot minder verloop en betere resultaten.”