Monique Bolung versterkt Ngenious op de onderstroom

07 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ngenious heeft zijn team versterkt met Monique Bolung, die de specialist in organisatietransitie komt versterken als senior systemisch transitie- en (team)coach.

In 2011 werd Ngenious opgericht, een bureau gespecialiseerd in het begeleiden van organisatietransities (“van A naar B”) op systemische wijze. Ngenious gelooft dat transities enkel succesvol kunnen zijn als er interventies gedaan worden in zowel de bovenstroom (strategie, proces, besturing, et cetera) als de onderstroom (leiderschap, gedrag, cultuur, et cetera).

Het ontwikkelen van deze onderstroom binnen teams en organisaties is precies waarin Monique Bolung gespecialiseerd is. Al meer dan twee decennia – sinds 1999 om precies te zijn – werkt ze als systemisch transitie- en teamcoach.

Monique Bolung, Senior systemisch team coach & associate

“Haar lange trackrecord leidt tot diepgaande kennis van teamdynamieken en belemmerende patronen die voortgang in organisaties blokkeren. Mede door haar Indische achtergrond in combinatie met haar leven in de Nederlandse cultuur heeft zij verfijnde voelsprieten ontwikkeld voor de culturele dimensie van organisaties”, schrijft Ngenious.

“Monique is anders dan andere teamcoaches omdat zij de bovenstroom ook kent en snapt. Zij weet het onuitgesprokene feilloos te herkennen en benoemen, en reikt praktische handvatten aan voor verbetering. We zijn trots dat ze zich nu voegt in ons associate team”, zegt Sven Krol, partner bij Ngenious.

De afgelopen vier jaar was Bolung al onderdeel van het netwerk van Ngenious. Ze werkte aan verschillende opdrachten, waarbij ze de lead nam op het gebied van coaching en de culturele aspecten van een transformatie.

Waarom ze zich nu officieel verbindt aan Ngenious? “Ik herken me in de visie van Ngenious op systemische organisatietransities. In geloof in de aanpak om mét teams tastbare resultaten te boeken. Mijn inzet op de onderstroom past hier perfect bij.”