Rieneke Lanting leidt Nederlandse praktijk van Vasco Consult

04 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vasco Consult heeft Rieneke Lanting benoemd tot algemeen directeur van de Nederlandse praktijk. Ze neemt de rol over van oprichter Ruben Uppelschoten, die zich meer gaat bezighouden met de strategische ontwikkeling en internationale ambities van het bureau.

Met Lanting krijgt Vasco Consult een collega van het eerste uur aan de top. Kort na de oprichting van het bureau haalde Uppelschoten haar aan boord. Ze was destijds actief als zelfstandig consultant, na eerder jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de consultancy (bij onder meer Magnus Red en Valcon) en verschillende project- en lijnrollen te hebben bekleed bij partijen in de mediasector (onder meer Sanoma, DTG en Ziggo).

“Rieneke is al vanaf het prille begin betrokken bij Vasco Consult en heeft een grote bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf. Ze heeft aan de basis gestaan van de solide, breed opererende onderneming die Vasco nu is”, aldus Uppelschoten.

Rieneke Lanting, Directeur Nederland, Vasco

In haar nieuwe rol als general manager geeft Lanting leiding aan een team van veertig consultants. Ze wordt eindverantwoordelijk voor de klanten- en projectenportefeuille en leidt interne activiteiten als talentmanagement, resourcing op projecten en prestatiemanagement.

“We hebben de club samen weten uit te bouwen tot gevestigde partij binnen de sector en voeren inspirerende opdrachten uit bij een breed spectrum aan klanten. Ik heb ontzettend veel zin om Vasco Consult weer verder te brengen, zodat we samen nog meer klanten kunnen helpen”, zegt Lanting.

“Vanaf de start heeft Rieneke aangetoond zeer betrokken te zijn”, voegt Uppelschoten toe. “Ze heeft een groot aandeel gehad in de professionalisering van Vasco Consult. Ze zorgt voor een goede werkomgeving, waar mensen kunnen leren en doorgroeien. Ik ben superblij dat zij deze rol wil invullen.”

Uppelschoten richt zich de komende tijd op de verdere groeiambities (“we willen doorgroeien naar 50+ professionals”), de uitrol van nieuwe diensten (bijvoorbeeld een data-as-a-service-propositie), en de uitbouw van de nieuwe vestigingen in Portugal (kantoren in Faro en Lissabon).