Consultancy.nl en Jeroen Visscher analyseren Oranje

25 mei 2012 Consultancy.nl

Consultancy.nl gaat voor en tijdens het Europees Kampioenschap voetbal de prestaties van het Nederlands Elftal op de voet volgen. Hiertoe werkt het samen met Jeroen Visscher, partner bij organisatie adviesbureau Turner en specialist Performance Management. Na de oefenwedstrijden tegen Bulgarije, Slowakije en Noord-Ierland en de poulewedstrijden tegen Denemarken, Duitsland en Portugal wordt een objectieve analyse van de wedstrijd en de strategie rapportcijfers van spelers geplaatst op Consultancy.nl. Uiteraard hopen we vervolgens nog drie analyses te kunnen plaatsen.

Ook gaan wij tijdens het EK-wedstrijden de wedstrijden van de twee meest geduchte concurrenten - Spanje en Duitsland - nabeschouwen via een artikel op Consultancy.nl. Uitgebreide analyses zijn terug te vinden via internet op de website LangsdeLat.nl en zijn te volgen op Twitter via @langsdelat

Met de ‘Langs de Lat’ app, die begin volgende week beschikbaar komt in de App store en Androidmarket, is het mogelijk om in detail de prestaties van de drie topfavorieten te volgen. Het is bovendien mogelijk om met deze app prestaties van spelers en teams zelf te analyseren: Robin van Persie vs Klaas-Jan Huntelaar, Nigel de Jong vs Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder vs Xavi.

Jeroen Visscher - Langs de Lat

Ben jij een betere bondscoach dan Bert van Marwijk? Het is voor iedereen mogelijk de ‘Man of the Match’ te selecteren. Dit wordt vergeleken met de ‘UEFA Man of the Match’ en het strategie rapportcijfer van Turner, zodat jouw strategisch voetbalinzicht meteen wordt beoordeeld. 

Analyse van rendement
Per wedstrijd worden de belangrijkste prestaties door Visscher en zijn team bijgehouden. De focus ligt op het meten van de prestaties van de individuele spelers in relatie tot de strategie, doelstellingen en teamorganisatie. Bij het analyseren van het rendement wordt gekeken naar de specifieke taken die per positie bij de aanvals- en verdedigingsstrategie horen. Een speler kan bijvoorbeeld 68 keer de bal hebben en hem 67 keer foutloos doorspelen. Maar als van de betreffende voetballer wordt verlangd door Van Marwijk dat hij de spits bedient, en hij verzuimt dat, dan heeft hij toch geen goede wedstrijd gespeeld.

BNR Nieuwsradio en AD Sportwereld
Jeroen Visscher is naast de samenwerking met Consultancy.nl vanaf vrijdag 8 juni ook twee keer per dag te horen op BNR Nieuwsradio (8.20 uur bij BNR Humberto Tan en 15.40 uur bij BNR Nieuwsupdate) en schrijft hij elke tweede dag na de wedstrijd van het Nederlands Elftal een verdiepingsartikel over de prestaties van de spelers in AD Sportwereld. Het eerste artikel stond in AD Sportwereld van zaterdag 19 mei jl. met een analyse van het rendement van Arjen Robben in de Champions League.

Jeroen Visscher - BNR Nieuws Radio

Over Jeroen Visscher
Jeroen Visscher is sinds 2008 in dienst bij Turner en in juli 2011 benoemd tot partner. Visscher is expert op het gebied van het toepassen van prestatiemanagement in publieke en private organisaties. Hij ontwikkelde samen met de bekende inspanningsfysioloog Raymond Verheijen, op het EK actief in de staf van Rusland en oprichter van de Nederlandse Voetbal Academie, een model om acties van voetballers te beoordelen op hun rendement. Ook is hij schrijver van het boek Winst!

Nieuws

Meer nieuws over