Royal HaskoningDHV ontwikkelt GIS-systeem voor Vebego Groen

28 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een dochterbedrijf van Vebego heeft de hulp ingeschakeld van Royal HaskoningDHV voor het verbeteren van zijn werkprocessen met behulp van digitale technologieën.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog (in 1943) richtte de Limburgse Ton Goedmaker een schoonmaakbedrijf op om de verplichte tewerkstelling door de Duitse bezetter te ontlopen. Zo zag onderneming Hago het levenslicht, de voorloper van Vebego. 

In de daaropvolgende decennia ontwikkelde het bedrijf – mede door tal van overnames – zich tot een grote, internationale speler, met verschillende vestigingen en dochterbedrijven die in verwante markten opereren. 

Royal HaskoningDHV helpt Vebego-dochter met digitaliseringsslag

Een voorbeeld daarvan is Vebego Groen. Dit dochterbedrijf focust zicht op het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen in onder andere parken, bossen en attractieparken. Het bedrijf biedt daarnaast mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Verbeterslag realiseren

Enige tijd geleden besloot de directie van Vebego Groen dat het zijn werkprocessen wil verbeteren, waarna de specialisten van Royal HaskoningDHV werden ingeschakeld te helpen met het ontwikkelen van een portaal voor een geografisch informatiesysteem (GIS). 

Met het GIS wil Vebego Groen zijn werkprocessen digitaal gaan ondersteunen. Daarnaast maakt de technologie het voor Vebego Groen mogelijk om analyses te maken op grond van verschillende thema’s, zoals ecologie, klimaat, biodiversiteit, arbeidsparticipatie en burgerparticipatie.

“Zo kunnen we samen met de opdrachtgever ambities bepalen op verschillende thema’s én hier ook daadwerkelijk uitvoering aan geven met meetbare resultaten”, zegt Vebego Groen-directeur Bas Wijbenga. “De resultaten worden vervolgens geanalyseerd en vormen de basis om onze acties verder te optimaliseren.”

“Het is geweldig om te zien welke kansen de digitale technologie te bieden heeft voor Vebego Groen”, zegt David de Graaf van Royal HaskoningDHV. “Hiermee kan het zich verder professionaliseren en ontstaan er heldere inzichten voor verdere verduurzaming van de organisatie.”