Carsten Knobel (CEO) over Henkels Purposeful Growth-strategie

22 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In de meest recente editie in de CEO Stories-reeks van SparkOptimus ging oprichter Alexandra Jankovich in gesprek met Carsten Knobel, de CEO van Henkel. Ze gingen in gesprek over de strategie van het bedrijf, duurzaamheid en de manier waarop Henkel digitalisering inzet om zijn klanten beter van dienst te zijn.

Multinational Henkel is bij consumenten vooral bekend om zijn merken Loctite (kleefstoffen), Persil (wasmiddel), Fa (lichaamsproducten), Dial en Purex (schoonmaakmiddelen) en Pritt (lijm). Het concern levert ook kleefstoffen, dichtingsproducten en coatings aan bedrijven in industriële sectoren.

Het Duitse bedrijf, dat een omzet genereert van €20 miljard (boekjaar 2021), staat onder leiding van Carsten Knobel, die al 27 jaar bij het bedrijf werkt en sinds begin 2020 de scepter zwaait.

In gesprek met Jankovich schetst Knobel allereerst Henkels bedrijfsbrede transformatie- en groeiagenda, die intern bekend staat als de ‘Purposeful Growth’-strategie. Hij weidt onder meer uit over de vooruitgang die Henkel de afgelopen twee jaar wist te boeken, zet de vijf belangrijkste elementen achter de groei-agenda op een rij en blikt vooruit op de toekomstplannen van de organisatie.

Verder spraken Jankovich en Knobel over de digitale visie van het bedrijf, die erop is gericht alle onderdelen van het bedrijf te voorzien van geavanceerde digitale technologieën en processen. Dat moet uiteindelijk leiden tot meer waarde voor de klant, meer efficiëntie binnen de groep en meer impactvolle innovatie. Ondertussen dient digital ook als een motor voor Henkels ambitie om tegen 2030 klimaatpositief te worden.

Het gesprek tussen de twee leiders vloeit voort uit de succesvolle samenwerking tussen SparkOptimus en Henkel. In de afgelopen jaren heeft het adviesbureau de Adhesive-businessunit van Henkel geholpen met het optimaliseren van zijn digitale strategie en het implementeren daarvan.

Eerdere CEO’s die door Jankovich werden geïnterviewd in het kader van de CEO Stories zijn onder meer Nancy McKinstry (Wolters Kluwer), Mark Schneider (Nestlé) en Jean-François van Boxmeer (voormalig CEO van Heineken).