M&I Partners wint projecten in onderwijsbranche

24 mei 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&I/Partners heeft in het afgelopen kwartaal drie opdrachten gewonnen in de onderwijsbranche. Het adviesbureau uit Amersfoort helpt Gilde Opleidingen met de invoering van een studentadministratiesysteem, het ROC ID College met het verbeteren van de samenhang in de informatisering en ontwikkelt het een showcase voor het ROC Noorderpoort.

Studentadministratiesysteem bij Gilde Opleidingen
Gilde Opleidingen, het ROC in Noord-Limburg, is één van de vele ROC’s die nOISe inzet als studentadministratiesysteem. nOISe is end-of-life en daarom gaat Gilde Opleidingen op zoek naar een vervangend systeem. Daarnaast heeft Gilde Opleidingen de ambitie om tegelijkertijd de procesvoering te verbeteren. M&I/Partners helpt Gilde Opleidingen met programmamanagement, de pakketselectie, de implementatie en het ontwerpen van de verschillende procesverbeteringen. Het nieuwe systeem moet in de eerste week van 2013 live gaan.

Samenhang informatisering bij ROC ID College
Het ROC ID College (in Gouda en Alphen a/d Rijn) is sterk in beweging: een reorganisatie, het flexibiliseren van het onderwijs, het standaardiseren en uniformeren van allerlei onderwijsorganiserende processen en het implementeren van een nieuw KRD-systeem. M&I/Partners helpt het ROC door samenhang in de informatisering te brengen en de projecten te ondersteunen. De eerste stap daarbij is het opstellen van een informatieplan, waarin de kaders van de informatievoorziening worden vastgelegd en concrete stappen worden gepland voor het verbeteren van de informatievoorziening.

Onderwijstijd en afstandsleren bij ROC Noorderpoort
Voor het ROC Noorderpoort in Groningen gaat M&I/Partners samen met SchoolMaster, een leverancier van onderwijssoftware, een showcase afstandsleren ontwikkelen. Met het oog op de vergrijzing en de behoefte aan meer maatwerk in het onderwijs maakt de showcase via geanimeerde demo’s van de ICT-omgeving duidelijk hoe afstandsleren er in de praktijk uit kan zien. De showcase gaat verhelderen welke eisen gesteld moeten worden aan de ICT-omgeving.