Tijmen Greven is na 13 jaar nog altijd niet uitgeleerd bij Merkle

02 juni 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijmen Greven werkt al dertien jaar bij Merkle en kent dus zo goed als alle ins en outs van het bedrijf. Hij vertelt hoe het is om voor het marketingbureau te werken en wat zijn baan als Marketing Informatie Analist zo leuk maakt.

Na het afronden van mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heb ik een tijdje als Project Manager gewerkt bij KPN. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging kwam ik redelijk snel bij 2Organize terecht. Ik had namelijk al via KPN contact met mensen die bij 2Organize werkten. Het klikte zo goed dat ik snel kon beginnen.

Uiteindelijk is 2Organize onderdeel geworden van Oxyma, dat op zijn beurt weer onderdeel is geworden van Merkle, en werk ik hier al een lange tijd met veel plezier!

Tijmen Greven is na 13 jaar nog altijd niet uitgeleerd bij Merkle

De touwtjes aan elkaar knopen

Er werken veel verschillende experts binnen Merkle, van Digital Marketing Consultants tot SEA Specialisten en van Social Media Managers tot Data Analisten. Deze diversiteit aan expertises maakt ons ijzersterk. Hierdoor kunnen we namelijk op basis van data onvergetelijke klantervaringen creëren en effectieve marketingstrategieën opzetten.

Soms kan het alleen al een uitdaging zijn om alle verschillende experts zo effectief mogelijk op elkaar in te laten spelen. Zo kijken een klant en een marketingexpert op een andere manier naar de oplossing van vraagstukken dan bijvoorbeeld een engineer.

Het kan zijn dat een engineer de vraag van een klant anders interpreteert dan de klant eigenlijk bedoelt. Het is dus mijn taak om de verbindende schakel te zijn tussen de wereld van de techniek en de wereld van de klant.

Ondanks het feit dat een Marketing Information Analist voor een klant technisch klinkt, zie ik mijzelf niet echt als techneut maar veel meer als vertaler. Dit betekent praktisch gezien dat op het moment dat een klant met een vraagstuk komt over een lopende campagne, een nieuwe campagne of datagedreven marketingprocessen in het algemeen, het mijn taak is om dit concreet te maken.

Wanneer de klant bijvoorbeeld een nieuw programma op wil zetten om meer klantloyaliteit te realiseren, denkt de klant vaak in resultaten en hoe deze gemeten moeten worden, maar niet in de daarvoor benodigde data en verwerkingsprocessen.

Naar aanleiding van deze vraag zoek ik dus uit wat er allemaal nodig is om het doel te behalen, en om een passende oplossing te creëren voor de klant. Ik spar met de klant om het doel achter de vraag duidelijk te krijgen.

Vervolgens verwerk ik dit tot een duidelijk framework waarin precies staat wat de oplossing moet bieden om aan de wens van de klant te voldoen en begrijpelijk te maken voor zowel de klant als de engineer. Zo vertaal ik dus eigenlijk de vraag en de wens van de klant naar de functionele oplossing die de engineer kan bouwen.

Het is echt een dankbare taak. Ik kan namelijk de klant helpen in het verhelderen van hun doel en de engineers help ik door één duidelijke instructie te bieden waarmee ze aan de slag kunnen. Zo kan ik dus iedereen stimuleren om zijn of haar kracht zo goed mogelijk tot uiting te laten komen.

Cultuur door de jaren heen

Ondanks dat Merkle in de afgelopen jaren enorm is gegroeid, ben ik blij dat onze identiteit en cultuur op de werkvloer niet te veel zijn veranderd. Zo is de organisatie steeds internationaler geworden en hebben we collega’s over de hele wereld, maar weten we lokaal wel een hele platte organisatie te blijven.

Daarnaast hebben we goed vast weten te houden aan onze eigen lokale Rotterdamse waarden als ‘niet lullen maar poetsen’. Mede hierdoor hebben we een hele directe en informele cultuur kunnen behouden waarbij je bij iedereen binnen kan lopen en met iedereen kan sparren. Het feit dat je zo makkelijk op elkaar af kan stappen zorgt er ook voor dat we snel kunnen schakelen en iedereen zijn talent goed kan inzetten.

Ruimte voor groei

Mede doordat we zoveel verschillende expertises in huis hebben, merk je dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zich verder te ontwikkelen in welke expertise ze maar willen. Het duidelijkste voorbeeld hiervan is te zien in de verschillende traineeships. In dit traject krijg je namelijk al snel de mogelijkheid om echt waarde toe te voegen door mee te werken aan toffe projecten.

Daarnaast heb je de vrijheid om je te ontwikkelen in jouw gewenste expertise en waar je goed in bent. Het leek twee trainees bijvoorbeeld wel leuk om wat informatieanalysewerk op zich nemen, dus heb ik mijn ervaring met ze kunnen delen om ze verder te helpen. Zo kunnen we elkaar in onze groei stimuleren en ondersteunen!