Bij Merkle staat leren en persoonlijke ontwikkeling centraal

27 oktober 2021 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bij Merkle geloven ze er heilig in dat learning & development dé manier is om het beste uit hun professionals te halen, en hiermee ook het beste resultaat voor hun klanten te bereiken. Christian Seidl, die zo’n vijf jaar werkzaam is bij de marketingadviseur, legt uit hoe het bedrijf deze visie tot uiting brengt. 

Bij Merkle bouwen we elke dag aan een cultuur waar mensen met een groei-mindset zich thuis voelen. We stimuleren medewerkers om het beste uit jezelf te halen en je talenten verder te ontwikkelen door continu nieuwe skills en vaardigheden te leren en deze learnings met anderen te delen. 

Centraal in de learning & development-strategie van Merkle staat de gouden regel van 70:20:10 (gebaseerd op het leermodel van Charles Jennings). De aanpak gaat ervan uit dat mensen het meeste leren door aangeleerde theorie in de praktijk toe te passen.

Bij Merkle staat leren en persoonlijke ontwikkeling centraal

On the job
70% van je learning experience behaal je door on-the-job te leren, learning-by-doing dus. Hierbij laten we de uitdaging steeds iets groter voor je worden. Zo pak je stap voor stap verantwoordelijkheden over van een meer senior collega. Omdat we vaak complexe uitdagingen aangaan voor onze klanten zijn de skills die je bij het oplossen van deze vraagstukken opbouwt super waardevol.

Bij Merkle doen we ons best om te zorgen dat je werk past bij wat je wilt leren en je stap voor stap te helpen om je ambitieuze (persoonlijke) doelen te behalen. 

Sociaal leren
20% van je learning experience behaal je door sociaal leren, oftewel in de interactie met collega’s. Dat betekent dat je samen een workshop voorbereidt of te observeren hoe een meer ervaren collega een moeilijke klantvraag beantwoordt tijdens een pitch. Ook mentoring en coaching is hier een belangrijk onderdeel van.

Bij Merkle hebben we een open cultuur waar je vragen mag stellen. Collega’s staan altijd te springen om je te helpen. We koesteren een feedback mindset. 

Formal learning
10% van je learning experience behaal je door ‘formal learning’, dit betreft zowel klassikale opleidingen en online/zelfstudie.

Onboarding bij Merkle

Alleen ben je sneller, samen kom je verder. Als je binnenkomt bij Merkle ben je niet alleen. Of je nu net bent afgestudeerd of op managementniveau binnenkomt – je start altijd met onze Merkle bootcamps. In zo’n bootcamp volg je verschillende sessies waarin je alles komt te weten over het bedrijf voor een succesvolle start bij Merkle. Hier hoort een introductie van onze CEO bij, maar ook de ins en outs over CRM en digitale marketing.

Verder krijg je een buddy toegewezen die je op kantoor rondleidt en al je vragen beantwoordt, bijvoorbeeld over hoe de printer werkt en waarom er op ons kantoor in Rotterdam soms wel eens stroopwafels in de keuken liggen. 

Ook in de toekomst blijft ons nieuwe normaal dat we zowel thuis werken als op kantoor. Om iedereen een veilige en prettige werkplek te bieden, kan je in je eerste week ook direct thuiswerkspullen bestellen die je zo snel mogelijk thuis krijgt geleverd; van een verstelbare tafel tot aan wel twee schermen. Want, thuiswerken zal nog even niet verdwijnen.

Met elkaar hebben we op dit moment afgesproken dat we drie dagen op kantoor werken en twee dagen thuis (op basis van fulltime), voor de meeste flexibiliteit en work-life balance voor onze collega’s. Om het teamgevoel te versterken, samen te werken en de gezelligheid op te zoeken is ons kantoor, in Rotterdam én Amsterdam, nog steeds de plek. 

Bouwen aan je skills

Binnen Merkle heb je bijna oneindige keuze in onze Skill Academy. We zorgen voor trainingen die voor iedereen binnen de organisatie belangrijk zijn en waar je jezelf voor kunt inschrijven. Ook krijg je bij ons tijd voor persoonlijke ontwikkeling om zelf cursussen te volgen die jou ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. 

Bij Merkle bieden we je de volgende mogelijkheden om je te ontwikkelen:

Merkle Talent Academy – hierin bieden we starters verschillende traineeships aan om zich binnen een bepaalde periode, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk, in een klasje met medetrainees te ontwikkelen tot een echt Merkle talent. Van data & tech tot aan campagne management en sales, je kunt in veel functies je carrière een kickstart geven en word je binnen no time een expert op gebied van customer experience management. 

Technology partner opleidingen & certificeringen – Merkle is een van de grootste agency partners van de bekendste technologiebedrijven van de wereld. Dat betekent vrije keuze uit cursussen en trainingen bij onder andere Selligent, Adobe, Google en Salesforce. Deze zijn handig voor je werk en staan ook verder heel goed op je cv. 

Dentsu & Merkle University – onze eigen leeromgeving met uiteenlopende cursussen over alle thema’s binnen customer experience, IT, design, webinars door eigen collega’s en zo ongeveer alle marketingboeken die je maar kunt verzinnen.

Online learning platforms – naast onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning heb je de kans om op platforms zoals Coursera of edx.org cursussen of hele specialisaties te volgen over uiteenlopende thema’s. Van een “UX Design” opleiding van Google tot aan een “Introduction to Data Engineering & Relational Databases” van IBM.

Interne kennissessies – binnen de teams, maar ook tussen de teams, faciliteren we regelmatig sessies om elkaar en elkaars werk beter te leren kennen en voor brede kennisoverdracht binnen Merkle te zorgen. 

Klassikale trainingen – naast de bovengenoemde on-demand trainingen bieden we onze medewerkers trainingen in groepsverband aan met thema’s, zoals professionele communicatie, presentatietrainingen, onderhandelen en scrum. 

Game Changing Talent programma – voor onze talenten van morgen hebben wij een wereldwijd programma binnen Dentsu voor externe coaching en begeleiding om je meest ambitieuze persoonlijke ontwikkeldoelen te bereiken. Zo ben je niet alleen een ‘game changer’, je krijgt ook concrete handvatten over hoe je dit kan bewerkstellingen.

Structureel werken aan ontwikkeling

Hoe zorgen we ervoor dat je de tijd neemt om van al deze kansen gebruik te maken? Omdat er zo veel keuze is aan cursussen en thema’s om over te leren, hebben wij bij Merkle een vast ritme waarin we jaarlijks persoonlijke ontwikkeldoelen vastleggen met behulp van een ontwikkelingsframework. We volgen een vast stramien om, zowel op vaste momenten in het jaar als direct na afloop van projecten, van klanten en collega’s feedback te vragen.