Eiffel koopt projectmanagementbureaus Balance en Task

23 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eiffel heeft zijn capaciteiten op het gebied van integraal projectmanagement flink uitgebouwd met de dubbele overname van Balance en Task. Door de acquisitie voegt Eiffel zo’n 300 professionals toe aan zijn team.

De zakelijke dienstverlener uit Arnhem specialiseert zich al jaren in finance, proces en legal. In 2020 voegde het een nieuwe loot toe aan zijn stam: projectmanagement binnen de publieke sector. Deze praktijk werd opgezet na de overname van Palladio.

Balance en Task worden nu toegevoegd aan deze praktijk, die hiermee uitgroeit naar meer dan 400 projectmanagers en projectspecialisten.

Yke Bonenberg, Sadako Huitema, Gert-Jan Meppelink en Karima van Zadelhoff-Charrat

“Met de komst van Palladio stapten we anderhalf jaar geleden de wereld van grootschalig interim projectmanagement voor overheidsorganisaties binnen. We zagen al snel de groeipotentie om tot een totaalservice te komen, daarom voegen we nu drie complementaire labels samen”, vertelt Gert-Jan Meppelink, CEO van Eiffel.

Volgens de topman kan Eiffel zijn overheidsklanten nu nog beter bedienen: “Palladio, Balance en Task onder één vlag maakt het voor ons mogelijk om bij te dragen aan complexe overheidsprojecten die de komende jaren de agenda’s bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, infrastructuur, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, woningbouw en klimaatadaptatie.”

Eiffel neemt de twee labels over van Intersection, de investeerder achter InterConsulting Group. Een overnamesom is niet naar buiten gebracht.

Volgens Sadako Huitema, bestuurder van InterConsulting, is de deal met Eiffel een “logische vervolgstap” voor de twee bureaus. “Al in 1997 zagen Balance en Task heel veel kansen in interimprojectmanagement, omdat het voor overheidsorganisaties moeilijk is complexe projecten in beweging te houden.”

Daarnaast biedt de aansluiting bij Eiffel de medewerkers van zowel Task als Balance mooie ontwikkelkansen binnen de publieke sector. “Zij komen nu in een nog rijkere community van talent en expertise terecht. Een mooie ontwikkelkans voor henzelf, maar ook voor het dienstenaanbod in het publieke domein.”

Voor Eiffel vormt het sluiten van de dubbele deal meteen ook een bijzondere mijlpaal: het bureau breekt hiermee door de grens van 1.000 medewerkers (nu rond de 1.100). Zij werken naast de publieke sector vooral voor banken, verzekeraars, handels- en industriële bedrijven.

Eiffel op overnamepad

Eiffel heeft zich de afgelopen jaren veelal tot overnames gewend om zijn groei te versnellen. Onder de vleugels van investeerder Gilde, die zich in 2018 achter het bureau schaarde, heeft het bureau uit Arnhem al diverse partijen overgenomen ter versterking van zijn capaciteiten in uiteenlopende sectoren.

Vorig jaar bijvoorbeeld nam Eiffel GemVast over, een bedrijf dat overheidsinstanties ondersteunt in de bestrijding van oneigenlijk grond- en watergebruik. En onlangs werd Ruimte in Advies ingelijfd, een adviesbureau gespecialiseerd in ruimtelijke ordening. Circa 25 bestuursadviseurs, planologen en juristen maakten toen de overstap naar Eiffel.