Eiffel koopt Haagse projectmanagement specialist Palladio

30 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en interimbureau Eiffel heeft Palladio overgenomen, een specialist in de besturing en beheersing van organisaties, programma’s en grote projecten in de publieke sector.

Palladio is in 1997 opgericht en telt vandaag de dag zo’n 100 projectmanagers, adviseurs en interimmanagers (waarvan de helft in dienst) die vooral werken voor Rijkswaterstaat, ProRail, provincies, gemeenten en waterschappen. 

Projecten waar Palladio momenteel aan werkt zijn de uitbreiding van het traject Schiphol-Amsterdam-Almere en de A24 Blankenburgverbinding bij Rotterdam in opdracht van Rijkswaterstaat, en het Hoogwaterbeschermingsprogramma dat in heel Nederland dijken, sluizen en gemalen versterkt.Thomas Meijer, Albert Kraak, Gert-Jan Meppelink, Karima van Zadelhoff-Charrat en Bram van BeetzPalladio sluit zich nu aan bij Eiffel, dat hiermee het personeelsbestand ziet groeien naar 700 professionals. Gert-Jan Meppelink, de chief executive officer van Eiffel: “Ik vind het prachtig dat we met Palladio verder bouwen aan de inrichting van Nederland. Samen kunnen we door te verbreden en verdiepen nog meer betekenen voor onze klanten.”

De topman doelt hiermee op de uitbreiding van de diensterlening. Eiffel richt zich van oudsher op legal, finance en technology, en voegt daar nu projectmanagementdiensten aan toe. Ook zorgt de deal voor een uitbreiding van de consultancyactiviteiten – het overgrote deel van de omzet van Eiffel komt uit detacherings- en interimdiensten. 

Meppelink hierover: “Resultaatgericht werken wordt steeds belangrijker in consultancy. Dit betekent dat we naast interimcapaciteit ook hele opdrachten aannemen. Albert Kraak en Mariëlle Kraak – de oprichters van Palladio – zijn inspirerende ondernemers die deze filosofie ook sterk hebben ontwikkeld in hun bedrijf. Zij nemen voor overheden het beheer van grote infrastructurele projecten geheel uit handen.” 

Albert Kraak, de oprichter van Palladio, is erg blij met de krachtenbundeling: “Wij denken met Eiffel nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren voor onze klanten en echt onderscheidend te zijn in de markt.” Door gebruik te maken van de expertise van Eiffel in finance en legal kan het bureau de dienstverlening verdiepen. “Dat zijn immers ook belangrijke onderdelen van de integrale beheersing van grote projecten.”

Samen zien de twee partijen kansen in de markt, vooral na het recente nieuws dat de overheid miljarden extra gaat pompen in het onderhouden en vervangen van infra-assets zoals wegen, spoorwegen, vaarwegen en dijken. “Met de expertise die Eiffel en Palladio samenvoegen zullen wij hier een belangrijke rol in spelen”, verwacht Thomas Meijer, algemeen directeur van Palladio. 

Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat Antea, een participatiemaatschappij die in 2017 een belang nam in Palladio, flink heeft verdiend aan de investering. “Antea behaalde op deze investering een internal rate of return van 73% en een money multiple van 5,2 in drie jaar tijd – een super-exit”, liet Antea-managing partner Robert de Boeck weten op zijn LinkedIn.