Eiffel koopt snippergroen en snipperblauw-specialist GemVast

22 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GemVast, een bedrijf dat overheidsinstanties ondersteunt in de bestrijding van oneigenlijk grond- en watergebruik, is ingelijfd door Eiffel.

Met de overname van het in Rotterdam gevestigde GemVast consolideert Eiffel zijn marktleidende positie in de markt voor wat ook wel bekendstaat als snippergroen en snipperblauw, zegt Ellen de Jonge, business unit director Grondgebruik & Vastgoed bij Eiffel. “Wij zijn al jaren marktleider op het gebied van oneigenlijk grondgebruik. Met het overnemen van GemVast verstevigen wij die positie.” 

Naast de verdere opschaling van de dienstverlening en de uitbreiding van de geografische dekking, wijst De Jonge op de complementaire dienstverlening tussen de twee bedrijven. “De aanpak van GemVast is complementair aan die van ons, met specialisten die een nieuwe achtergrond of expertise aan ons team toevoegen. Onze klanten krijgen nu het beste van twee werelden.”

Michel te Riele, Bram van Beetz, Ellen de Jonge, Robert van Kooperen, Linda Zwinkels, Christiaan Brouwer

GemVast is in 2014 opgericht door Linda Zwinkels en Robert van Kooperen. Zij zagen een kans in de markt en onder hun leiding is GemVast uitgegroeid tot een bekende nichespeler in de markt voor oneigenlijk grond- en watergebruik. Het bedrijf werkt net als Eiffel voor lokale overheden en (semi-)commerciële partijen die actief zijn in de keten.

Door de aansluiting bij Eiffel zien Zwinkels en Van Kooperen kansen om de dienstverlening te verbreden (“Eiffel heeft heel veel juridische kennis in huis”) en op te schalen (“GemVast wordt onderdeel van een grote, dynamische community”). “De overgang naar Eiffel geeft een goed gevoel”, zegt Zwinkels. “En dat was voor ons beslissend”, voegt Van Kooperen toe. 

Als onderdeel van de deal maakt het volledige team van GemVast (circa 35 professionals) de overstap naar de zakelijke dienstverlener uit Arnhem. Oprichters Zwinkels en Van Kooperen slaan een andere weg in.