Gert-Jan Meppelink algemeen directeur van interimbureau Eiffel

31 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgen begint Gert-Jan Meppelink aan zijn nieuwe rol als algemeen directeur van interimbureau Eiffel. 

Gert-Jan Meppelink maakt de overstap naar het interimbureau vanuit ABN Amro, waar hij de afgelopen dertien jaar werkzaam was in verschillende leidinggevende rollen. De afgelopen twee jaar was hij bestuurslid en Chief Transformation & HR Officer bij de grootbank.

De ervaren bestuurder heeft een belangrijke rol gespeeld in de transformatie die ABN Amro de afgelopen periode heeft doorgemaakt. Belangrijke programma’s waaraan hij leiding heeft gegeven omvatten digitalisering van de dienstverlening, het vereenvoudigen van de topstructuur en het afslanken van de managementlaag, herstructurering van het fysieke bankennetwerk en het intensiveren van samenwerkingen met startups. 

Gert-Jan Meppelink, Monique Noomen-Greve - Eiffel

Toen ABN Amro in april vorig jaar het vertrek van Meppelink bekendmaakte – hij trad per 1 augustus 2019 terug als bestuurder en was tot voor kort als adviseur verbonden aan de bank – gaf CEO Kees van Dijkhuizen aan: “Ik wil graag mijn grote waardering en erkentelijkheid uitspreken voor Gert-Jan, vanwege zijn visie en zijn drive en in het bijzonder voor zijn significante bijdrage gedurende de afgelopen jaren van transformatie. Het was zeer plezierig om met hem samen te werken en ik wens hem alle succes voor de toekomst.”

De toekomst van Meppelink ligt vanaf morgen bij Eiffel, met ongeveer 600 werknemers een van ‘s lands grootste partijen voor consultancy, detachering en interim. Eiffel richt zich vooral op drie gebieden: process, finance en legal. Over zijn keuze voor Eiffel zegt Meppelink: “De mensen, kennis en reputatie van Eiffel hebben een sterke indruk op mij gemaakt. Dat, gecombineerd met het vertrouwen dat Eiffel qua competenties en technologie is gepositioneerd om de komende jaren flink te groeien, maakt me enorm enthousiast. Ik kijk ernaar uit om klanten en medewerkers snel te leren kennen.”

De kersverse topman volgt Monique Noomen-Greve op, die maar liefst 21 jaar voor Eiffel werkzaam is, waarvan 14 jaar in het directieteam. Zij treedt per morgen toe tot de Raad van Commissarissen. Meppelink zal leidinggeven aan een vierkoppig directieteam, verder bestaande uit voormalig KPMG Consulting-topman Erik Schut, Bram van Beetz en Karima van Zadelhoff-Charrat.