Leider van KPMG Consulting Erik Schut verkast naar Eiffel

28 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Erik Schut, voormalig leider van KPMG Management Consulting Nederland, heeft het Big Four-kantoor verlaten om zich aan te sluiten bij Eiffel.

Sinds februari dit jaar maakt Schut al deel uit van Eiffel, dat echter tot het begin deze week wachtte met het wereldkundig maken van de aanstelling. Bij het in Arnhem gevestigde bureau heeft Schut de rol van Director Business Development en Innovatie op zich genomen. Dit betekent dat hij zich enerzijds bezighoudt met Eiffels sales- en marketinginspanningen, terwijl hij zich anderzijds richt op het ontwikkelen van nieuwe proposities en oplossingen.

Hij brengt meer dan twee decennia aan ervaring mee naar zijn nieuwe positie, allemaal opgedaan bij KPMG. De bedrijfseconoom vervulde in zijn eerste jaren een generalistische rol en is zich vervolgens geleidelijk gaan specialiseren in technologievraagstukken, hoofdzakelijk in de bankensector. Nadat hij partner werd, promoveerde hij tot het hoofd van KPMG’s IT Advisory-team. In oktober 2012 maakte hij opnieuw promotie, ditmaal tot hoofd van KPMG Management Consulting, een rol die hij bekleedde tot aan zijn overstap naar Eiffel.

Erik Schut, Directeur Business Development en Innovatie bij EIFFELHet aantrekken van Schut past binnen Eiffels groeistrategie. Vorig jaar werd het kantoor overgenomen door Gilde. Onder de vleugels van de private equity-speler wil het bureau groeien, zowel in de breedte als diepte. Het bureau wil onder meer een groter marktaandeel veroveren op het gebied van digitale transformatie en datagedreven werken, twee onderwerpen waar Schut de afgelopen jaren veel ervaring mee heeft opgedaan. 

Eiffel Directeur Monique Noomen-Greve over Schuts aanstelling: “Onze focus is altijd al geweest om zo relevant mogelijk te zijn voor onze klanten en door onze Eiffelaars. Dit willen we nu naar een hoger niveau tillen door te verbreden in ons dienstenaanbod én tegelijkertijd inhoudelijk te verdiepen. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring van Erik in grote mate zal bijdragen aan deze verdere ontwikkeling van Eiffel.”

Naast Noomen-Greve en Schut wordt ook Bram van Beetz binnenkort onderdeel van het managementteam van Eiffel. Van Beetz bekleedt momenteel de rol van Commercieel Directeur bij Yacht.

Erik Schut groeide op in een gezin met vijf jongens. Hij verliet het kleine dorp waar hij zijn jeugd door bracht om te gaan studeren in Rotterdam. Naast zijn werk houdt hij van trail running op de mooiste plekken die de natuur te bieden heeft: “Denk IJsland, Schotland, Noorwegen, de Alpen, de heuvels bij Pisa en vele anderen”, besluit Schut.