Omzet van Eiffel naar €52 miljoen maar groei stagneert

10 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eiffel is net als de afgelopen jaren weer gegroeid. Met een gerealiseerde omzetgroei van 1% kwam de omzet uit op €52 miljoen. Wel is hiermee de groei wat afgevlakt in verhouding met eerdere jaren.

Net voor het uitbreken van de crisis, wist Eiffel meer dan €52 miljoen omzet te genereren. Tegen 2013 was de omzet gedaald naar onder de €40 miljoen. Het Arnhemse adviesbureau is gespecialiseerd in consultancy, interim en detachering op de gebieden risk, finance, compliance, legal en process. Dit type diensten werd de afgelopen jaren hard geraakt door de economische crisis, met als gevolg dat organisaties hun uitgaven aan externe partijen zoals Eiffel terugschroefden, met lagere omzetten als gevolg.

Groei afgevlakt

Vanaf 2014 wist Eiffel de weg omhoog weer te vinden, en tot aan afgelopen jaar wist het bureau te groeien. In 2018 realiseerde Eiffel een omzet van meer dan €52 miljoen, zes ton meer dan het jaar ervoor. De groei van 1% ligt echter aanzienlijk lager dan in de twee jaren daarvoor, toen de groei respectievelijk 5,8% en 3,4% bedroeg. De winst van het bedrijf daalde vorig jaar met ongeveer een miljoen naar €3,5 miljoen.

Omzet van Eiffel naar €52 miljoen maar groei stagneert

Voor Gilde Equity Management, dat in de zomer van 2018 een belang nam in Eiffel, betekent de lagere groei-ontwikkeling minder goed nieuws. Toen de investering destijds werd aangekondigd, gaf namens Gilde een woordvoerder aan: “Eiffel is gezond en winstgevend, we zien veel potentie om de nichespeler in oplossingen op legal, finance en process te worden. Daarom committeren wij ons aan de langetermijnstrategie van Eiffel en bouwen wij de komende jaren graag samen verder om de groeiambities waar te maken.” 

Hogere personeelskosten

Eiffel heeft nog geen verklaring gegeven voort de lager uitgevallen groei. Een van de redenen voor het dalen van de winst ligt in de hogere personeelslasten waar het bedrijf mee te maken heeft. Eind 2018 telde het bureau 602 professionals, een toename van 26 medewerkers ten opzichte van het jaar ervoor. De uitgaven aan lonen en salarissen stegen in 2018 van €6,7 miljoen naar €8,4 miljoen.

Vorige week werden ook de financiële cijfers van Berenschot bekendgemaakt. Het organisatieadviesbureau zag zijn omzet groeien met 7% naar €45 miljoen.