EIFFEL verkozen tot beste werkgever in consultancybranche

05 december 2016 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel dienstverlener EIFFEL is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot Beste Werkgever in de consultancybranche. In de komende weken wordt bekend of de dienstverlener uit Arnhem doorstroomt naar de Grand Finale van de werkgeverscompetitie.

Sinds 2011 zet het Nationale Business Succes Award Instituut (NBSA) bedrijven en instellingen die uitblinken op thema's als groei, innovatie en medewerkertevredenheid in de schijnwerpers. De instelling neemt voor zo’n honderd branches de prestaties van organisaties onder de loep en brengt aan de hand van verschillende criteria de top van de sector in kaart. Hierbij wordt gekeken naar wat voor resultaat een organisatie met zijn medewerkers realiseert, de aantrekkelijkheid van een werkgever, hoe tevreden de medewerkers zijn, hoe het bedrijf het meest uit zijn mensen haalt en de mate waarin initiatief en creativiteit wordt gestimuleerd.

Consultancy

In de categorie Consultancy is EIFFEL deze editie als algehele winnaar uit de bus gekomen. In het juryrapport geeft de jury aan dat de zakelijke dienstverlener uit Arnhem zich in alle opzichten een outperformer mag noemen. “EIFFEL realiseert zich dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen. EIFFEL is met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche”, aldus de jury. Het bureau onderscheidt zich volgens de Nominatiecommissie vooral door het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die het zijn medewerkers geeft, en de manier waarop het medewerkers in hun kracht zet om zelf tot topprestaties te komen. “EIFFEL is als werkgever facilitair, ondersteunend en zorgt ervoor dat het team een goede prestatie levert.”

EIFFEL verkozen tot beste werkgever in consultancybranche

Met circa 500 medewerkers is EIFFEL een van de grotere zakelijke dienstverleners van ons land. Het bedrijf, opgericht in 1992, helpt haar opdrachtgevers met juridische, financiële en procesmatige vraagstukken en heeft de afgelopen decennia een sterke reputatie binnen zowel de private als publieke sector opgebouwd. Een gegeven dat ook door de jury wordt aangemerkt, die aangeeft dat EIFFEL in de arbeidsmarkt de vruchten kan plukken van hun sterke reputatie. “EIFFEL heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie”, aldus de jury.

Sterke reputatie

EIFFEL heeft zijn sterke naam in de markt volgens de onderzoekers te danken aan twee factoren. Ten eerste beschikt het bureau over een team van hooggekwalificeerde professionals en experts die vooroplopen in hun vakgebied. “De werknemers zijn authentiek en vertegenwoordigen de top op hun gebied”, geeft de jury aan. Daarnaast heeft EIFFEL een cultuur gecreëerd waarin de focus op het leveren van concrete resultaten voor de klant op de eerste plek staat.  “EIFFEL weet zijn vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Customer intimacy volgens het boekje.” 

Verder wordt intern de manier van leiding geven en het DNA van het bureau uitgelicht. EIFFEL was een van de voorlopers als het gaat om het omarmen van zelfsturing in de branche, en die strategie heeft zich nu uitbetaald, aldus de jury, die aangeeft: “Beleid, identiteit en strategie zijn dan ook in overleg met alle EIFFELaars tot stand gekomen – en worden door hen ook gedragen. Dit laat hen floreren en daarmee ook de organisatie.” Gekeken naar de interne organisatie, dan krijgen medewerkers bij EIFFEL het vertrouwen en de vrijheid om tot bloei te komen, aldus de jury: “Er wordt op een zelfsturende manier leiding gegeven en samenwerking vormt het belangrijkste principe binnen de organisatie.”

Het DNA van EIFFEL wordt tenslotte gekenmerkt door een mate van trots zijn op het bedrijf en hun collega’s en een sterke sociale band tussen professionals. “EIFFELaars doen veel samen, zij leren en ontwikkelen samen, elke dag willen zij beter en sterker worden”, besluit de jury.

EIFFEL haalt inspiratie uit topsport als onderscheidend vermogen

Lessen uit de topsport

Het NBSA roemt bovendien de manier waarop EIFFEL inspiratie haalt uit topsport als onderscheidend vermogen en dit toepast in de praktijk. Volgens het rapport kan veel geleerd worden van de manier waarop topsporters hun succes uitstippelen en voert EIFFEL die lessen door in hun organisatie. EIFFEL kent een lange lijst van (voormalige) topsporters die momenteel actief zijn voor het bedrijf, zoals drievoudig Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo, of die eerder hebben samengewerkt met EIFFEL. Zo was bijvoorbeeld voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband samen met EIFFEL grondlegger en manager van Topsport Community, een initiatief dat topsport, wetenschap en het bedrijfsleven samenbrengt. 

Mark Hendriks, een business consultant die al sinds 2013 werkzaam is bij EIFFEL, geeft aan dat hij zich herkent in de feedback van de verkiezing: “Consultants zijn eigenwijs, slim en willen elke dag beter presteren. Deze behoefte begrijpt EIFFEL maar al te goed. Zij faciliteren hierin – dat betekent dezelfde vrijheid van een ZPP-er (ondernemen, nieuwe ideeën bedenken, je eigen visie vormen), maar de faciliteiten van een grote organisatie door het beschikbaar stellen van een groot netwerk, trainingen op inhoud en vaardigheden en vooral veel intervisie met collega consultants.” Hendriks vervolgt: “EIFFEL is geen werkgever, maar een facilitator.”

Grand finale?

In de komende maanden zal EIFFEL de strijd aangaan met tal van overige beste werkgevers in bijna 500 verschillende categorieën. De lijst van winnaars omvat onder andere namen als SIRA Consulting (overheidsconsultancybranche), Twynstra Gudde (Managementconsulting branche), BPM Company (Softwareconsulting branche),  Dutch Projects (Projectmanagement branche) of bijvoorbeeld Promed (Projectmanagement en advies branche), Econocom (Digitale dienstverleningsbranche) of HIT Profit (Inkoopdienstverlening branche). 

Een zeskoppige jury, met daarin onder meer Bernd Schneider (bekend van SBS6 programma ‘Het beste idee van Nederland’), zal bepalen welke organisaties doorgaan naar de finale van Beste Werkgever 2016. De winnaar krijgt naast eeuwige roem en media-aandacht een geldprijs van €10.000 overgemaakt. 

In augustus werd Innopay door de NBSA uitgeroepen tot branchewinnaar van de Digitale Managementadviesbranche.