Gemeente Den Haag kiest negen bureaus als consultancypartner

23 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De gemeente Den Haag heeft negen partijen geselecteerd als partners voor consultancy- en interimmanagement-diensten. Met de gunning is een bedrag van meer dan €80 miljoen gemoeid.

Met ruim 550.000 inwoners is Den Haag de derde stad van ons land. Om haar bedrijfsvoering en verbeteragenda verder te ondersteunen maakt de gemeente geregeld gebruik van externe expertise, onder meer om specifieke kennis aan boord te halen, veranderprojecten uit te voeren of om een tekort aan personeel (of piekvraag) op te vangen.

Met de nu gesloten raamovereenkomst selecteert Den Haag meerdere voorkeursleveranciers voor diensten op het gebied van projectmanagement, interimmanagement, managementconsultancy, organisatieontwikkeling, financiën & control en human resources.

Gemeente Den Haag kiest negen bureaus als consultancypartner

Gekozen is om de mega-inhuur op te knippen in vier percelen, waarbij elk perceel is gegund aan drie partijen. In alle gevallen keken de inkopers van de gemeenten in hun beoordeling van de adviesbureaus vooral naar kwaliteit en trackrecord (70% van het kwaliteitscriterium) en veel minder dan gebruikelijk binnen de overheid naar prijs (goed voor een weging van 30%).

Perceel 1: Projectmanagement, interimmanagement en generieke consultancy
Omvang van het perceel: €66 miljoen
Aantal inschrijvingen voor de opdracht: 16 partijen
De winnaars: BMC, Deloitte en Derksen & Drolsbach, Verdonck, Klooster & Associates, House of Performance en Berenschot

Perceel 2: Adviseurs financiën en control
Omvang van het perceel: €9,6 miljoen
Aantal inschrijvingen voor de opdracht: 10
De winnaars: Eiffel, Profource en JE Consultancy, Deloitte en Derksen & Drolsbach

Perceel 3: P&O-advies en recruitment
Omvang van het perceel: €4 miljoen
Aantal inschrijvingen voor de opdracht: 7
De winnaars: Doxa HR, Yacht, Wyzer

Perceel 4: Organisatieontwikkeling en organisatieadvies
Omvang van het perceel: €4 miljoen
Aantal inschrijvingen voor de opdracht: 12
De winnaars: BMC, Deloitte en Derksen & Drolsbach, TwynstraGudde

De raamovereenkomsten zijn per 1 maart 2022 ingegaan en hebben een looptijd van twee jaar, met mogelijke verlenging van twee jaar. De gekozen partijen maken via zogeheten ‘minicompetities’ uit wie welke opdracht toegewezen krijgt.

De adviesbureaus zullen hun diensten aanbieden aan alle organisatieonderdelen binnen de gemeente en stadsdelen zoals Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek.