Velox lanceert eigen podcastserie 'Meesters in de Bouw'

06 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projectbureau Velox heeft een eigen podcastserie gelanceerd. In ‘Meesters in de Bouw’ laten experts, medewerkers en organisaties hun licht schijnen op actuele trends en maatschappelijke thema’s in de bouw en techniek.

Podcasts zijn de laatste jaren bezig aan een flinke opmars. Inmiddels luistert volgens onderzoek meer dan de helft van de professionals in ons land weleens naar een podcast, ofwel ter ontspanning of om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Tal van partijen binnen de zakelijke dienstverlening grijpen deze trend aan om de podcast in te zetten als extra kanaal voor kennisleiderschap. Zo ook Velox, dat zich nu schaart bij de bureaus met een eigen podcast.

Velox lanceert eigen podcastserie 'Meesters in de Bouw'

In ‘Meesters in de Bouw’ neemt Velox luisteraars mee in belangrijke lessen uit grootschalige bouwprojecten zoals de Schiphol A-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam. Ook komen belangrijke trends en thema’s als personeelstekort, duurzaamheid, en het woningtekort aan bod.

Presentator van de podcast is Paul Laseur, vooral bekend vanuit zijn rol bij BNR Nieuwsradio. Hij was hiervoor jarenlang beurscommentator in de vroege ochtend en presenteerde uiteenlopende praatprogramma’s over het bedrijfsleven, ondernemerschap en de bouw. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en BBC en verscheen regelmatig op televisie.

Vanuit Velox fungeert Arno Doornenbal als presentator. Met een achtergrond in arbeidsbemiddeling, technische opleidingen, dienstverlening en media besloot Arno eerder dit jaar om zijn kennis en expertise in te zetten bij Velox.

De drie elementen mens, techniek en proces lopen als een rode draad door zijn carrière. Doornenbal: “Ik geloof dat de mens de belangrijkste asset is waarover elke organisatie ‘beschikt’. Een medewerker maakt een reis. Vanaf het moment dat een medewerker binnenkomt tot dat hij of zij de organisatie weer verlaat. En als werkgever heb je invloed en impact op die reis.”

De komende maanden wordt een serie van podcasts uitgebracht, waarin Laseur en Doornenbal in gesprek gaan met verschillende gasten. In de eerste aflevering is Roeland van Laer te gast. Hij is een expert op het gebied van human resources en helpt organisaties met de inrichting van personeelsplanning.

De podcast ‘Meesters in de Bouw’ is te beluisteren via Spotify en Apple.

Velox ondersteunt projectontwikkelaars, aannemers en installateurs in de bouw en techniek met hoger opgeleide en ervaren specialisten. Het bureau is de afgelopen jaren sterk gegroeid (al drie jaar op rij met dubbele cijfers).