PA Consulting wint 'Beste Project' tijdens MCA awards

01 mei 2012 Consultancy.nl

PA Consulting Group (PA) heeft de prestigieuze ‘best overall project´ prijs gewonnen van de Management Consultancies Association (MCA). Het adviesbureau kreeg de award voor haar werk bij het Britse Ministerie van Defensie (MOD). PA won ook de Innovatieprijs voor dit project. Beide prijzen worden toegevoegd aan PA´s collectie van reeds ontvangen MCA Awards.

De Management Consultancies Association is de branchevereniging voor organisatieadviesbureaus in het Verenigd Koninkrijk. De MCA wordt sinds begin deze maand geleid door Aimie Chapple, managing director van Accenture's Management Consulting-tak. 

Onbemand voertuigen voor Afghanistan
PA heeft MOD geholpen om Britse troepen in Afghanistan te beschermen tegen onder het wegdek verborgen explosieven (IED's - improvised explosive devices). Tijdens het samenwerken met de MOD en de belangrijkste partners uit de industrie, ontwikkelde PA 'Panama', een baanbrekend onbemand voertuig met een explosieven detectie systeem. Sinds het begin van 2011 redt ´Panama´ levens in Afghanistan.

De grootste uitdaging was om een middenweg te vinden tussen de op maat gemaakte en ´off-the-shelf´ mogelijkheden. Complete kant-en-klare oplossingen bestonden wel, maar waren bemand. En het creeëren van een onbemande oplossing binnen de gestelde termijn van minder dan een jaar leek onmogelijk. PA bedacht de oplossing om gebruik te maken van verouderde 'Snatch' Land Rovers - waarvan er 200 ter beschikking werden gesteld door het Ministerie van Defensie - met een bewezen IED detectiesysteem.

De onbemande Panama houdt de bemanning buiten schot en redt levens van Britse troepen in Afghanistan. Men kan nu tien keer sneller routes bepalen. Slechts elf maanden na het genomen investeringsbesluit werd Panama operationeel. Men verwacht met Panama £ 17M kosten te besparen.

Luitenant-kolonel Parker Adrian OBE, Senior Requirements Manager, Manoeuvre Support Team, het Verenigd Koninkrijk MOD zei over het project: “PA Consulting Group heeft geholpen om Panama een bron van trots te maken binnen het Ministerie van Defensie. We blijven onze soldaten volledig ondersteunen in Afghanistan."

Nieuws