Accenture Consulting topvrouw wordt MCA voorzitter

06 april 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aimie Chapple, managing director van Accenture's Management Consulting-tak in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, is gekozen tot president van de Management Consultancies Association (MCA). De MCA is de branchevereniging voor organisatie-adviesbureaus in het Verenigd Koninkrijk. Chapple zal in het bestuur worden bijgestaan door consultants van KPMG, Propaganda en Challenge Consulting.

Chapple kwam in 1992 bij Accenture werken, en groeide gestaag door tot leidinggevende van het Talent & Organisation-kantoor binnen Consulting. In september 2010 werd ze verkozen tot managing director van Accenture Management Consulting.

In een reactie op Aimie Chapple’s verkiezing zei Alan Leaman, CEO van de MCA: “Aimie heeft een fantastisch trackrecord in de adviesbranche en is een exceptionele leider in onze industrie. Nu is het moment voor consulting om aan het front te staan, en dus is het een genoegen om Aimie in deze rol te zien. Door haar diepe kennis van de industrie zal ze een krachtige pleitbezorge zijn."

Nederland
De branchevereniging van management consulting bedrijven in Nederland, de ROA, wordt geleid door Twynstra Gudde-partner Ellen Peper. De beroepsvereniging voor adviseurs, de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa), wordt sinds vorig jaar geleid door WagenaarHoes-partner Jan Willem Kradolfer.