PwC sluit samenwerking met Brusselse codeerschool MolenGeek

12 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische tak van PwC is een samenwerkingsverband aangegaan met een codeerschool en incubator uit het Brusselse Molenbeek.

In Nederland zetten adviesbureaus zich geregeld in voor de goede zaak. Zo hielp B&A Rijswijk en Den Haag om het arbeidsperspectief van inwoners te vergroten, onderzocht AEF hoe een buurtrechter een Amsterdamse wijk kan verbeteren en werden de laatste gemeenteraadsverkiezingen ondersteund door BMC.

Ook in België proberen consultancykantoren hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zoals bijvoorbeeld PwC, met een nationaal hoofdkantoor pal naast het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Deze regio die bestaat uit negentien gemeenten, waaronder Sint-Jans-Molenbeek.

PwC sluit samenwerking met Brusselse codeerschool MolenGeek

Positieve initiatieven

Molenbeek – een gemeente met net geen 100.000 inwoners – kampt met verschillende maatschappelijke uitdagingen, zoals relatief hoge criminaliteit en werkloosheid. Niettemin ontstaan er ook een hoop positieve initiatieven. Neem de codeerschool MolenGeek, die sinds 2015 mensen helpt met het verbeteren van hun digitale vaardigheden om hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Ook vervult de MolenGeek al enkele jaren de rol van incubator. In het bijzonder ondersteunen de medewerkers cursisten van de codeerschool bij het opzetten en verder laten groeien van een eigen startup.

Helpende hand

“Digitale innovatie is het fundament van een inclusieve samenleving voor onze jongere generaties. MolenGeek vertolkt daar een sleutelrol in. Hier worden werknemers gevormd die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst”, zegt Axel Smits, Senior Partner en Chairman van PwC België, tegen het nieuwsplatform Bruzz.

Het accountants- en adviesbureau zocht contact met MolenGeek om de school te ondersteunen in haar missie. Daar had MolenGeek meteen oren naar, vertelt medeoprichter Ibrahim Ouassari. “Deze samenwerking komt op het juiste moment. Dankzij de expertise van PwC maximaliseren we onze impact op de samenleving.”

De experts van PwC houden zich de komende tijd onder andere bezig met het evalueren van het bestuursmodel en de financiële strategie van MolenGeek. Ook zullen ze de codeerschool en incubator waar mogelijk voorzien van fiscaal en juridisch advies en buigt PwC zich over het e-learningplatform van MolenGeek.

“Net als wij, ziet ook PwC in het partnerschap een kans om een nieuwe, meer diverse visie te ontwikkelen”, vertelt Ouassari aan Bruzz. Smits onderschrijft de woorden van Ouassari: “Het creëert een meerwaarde voor zowel onze eigen medewerkers als de brede gemeenschap.”