Nieuwe Tax & Legal en Assurance leiders voor PwC

29 november 2013 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische tak van accountants- en adviesbureau PwC heeft onlangs nieuwe Managing Partners benoemd voor de Tax & Legal en Assurance bedrijfstakken. Het betreft Axel Smits (Tax & Legal Services) en Yves Vandenplas (Assurance). De nieuwe topmannen worden eindverantwoordelijk voor alle klant en interne zaken binnen hun business unit.

Axel Smits (46), Managing Partner Tax & Legal Services, is jurist van opleiding en werkt sinds 1990 bij PwC. Hij startte zijn loopbaan als belastingconsulent en specialiseerde zich al snel in vennootschaps-fiscaliteit. In 1998 werd hij verantwoordelijk voor de fiscale en juridische dienstverlening rond e-commerce in België. Tussen 2006 en 2011 was hij verantwoordelijk voor de internationale vennootschapsfiscaliteit in België en voor het HR-beleid binnen de Tax & Legal Services afdeling. Sinds 2012  staat hij tevens aan het hoofd van de International Tax Services afdeling in de EMEIA-regio.

Axel Smits - Yves Vandenplas

Yves Vandenplas (50) ging in 1985, na het afronden van zijn studie aan de KUL, meteen aan de slag bij PwC (toen nog Coopers & Lybrand). In 1994 behaalde hij de titel van Bedrijfsrevisor en een jaar later die van Erkend Revisor voor Verzekeringsinstellingen en Pensioenfondsen (FSMA). Van 2002 tot 2006 wordt hij op internationaal vlak verantwoordelijk voor  de IFRS-conversieprojecten bij PwC en daarna voor de Global Capital Markets Group in België. Hij heeft heel wat ervaring opgedaan in tal van auditprojecten bij grote multinationals, zowel in de financiële sector als in andere industrieën, en heeft voor zijn cliënten grote overnames en kapitaalmarkttransacties begeleid.

België

PwC België boekte over het afgelopen boekjaar een omzet van €230 miljoen, 5% hoger dan het jaar daarvoor. Daarmee presteerden de Belgen beduidend beter dan hun Nederlandse collega’s, die te maken hadden met een omzetdaling van 4%. Zie het artikel ‘5% groei voor PwC Belgie, alle onderdelen boeken plus’ voor meer informatie.