5% groei voor PwC Belgie, alle onderdelen boeken plus

22 oktober 2013 Consultancy.nl

De Belgische praktijk van PwC heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg met bijna 5% - volledig te danken aan organische groei - naar €230.6 miljoen. Hiermee presteerden de Belgen het afgelopen jaar beduidend beter dan hun Nederlandse collega’s.

PwC België zag zijn omzet in het afgelopen boekjaar stijgen van €220.3 miljoen naar €230.6 miljoen. Alle bedrijfsonderdelen – Assurance, Advisory en Tax & Legal – wisten een plus te behalen.

PwC - Omzet Belgie

Audit

De omzet uit audit-werkzaamheden (Assurance) steeg van €81.5 miljoen naar €85.7 miljoen. “Hoewel de auditmarkt niet echt een groeimarkt is en de prijzen er onder druk staan, hebben we toch nog een aanzienlijke groei laten optekenen in dat segment” zegt Karel de Baere, topman van PwC België.

Advisory

“Ook de vraag naar onze regulatory en forensic services blijft groot. En niettegenstaande het moeilijke economische klimaat kenden onze consulting activiteiten eveneens een solide groei” zegt De Baere over de ontwikkeling bij de Advisory tak. De fusie en overname dienstverlening kende ook een goed jaar. “Daar is de groei vooral te danken is aan de toegenomen vraag naar herstructurerings- en due dilligence diensten en adviesverlening aan de publieke sector”.

Met een omzet van €58.6 miljoen is Advisory goed voor een kwart van de totale omzet. Ter vergelijking, de Advisory tak van PwC Nederland vertegenwoordigt 21% van de inkomsten.

Tax & Legal

De omzet van de Tax & Legal business unit steeg met circa €2.5 miljoen naar €86.3 miljoen, volgens De Baere te danken aan de stijgende internationale vraag naar diensten op het vlak van fiscaliteit en accounting.

België vs Nederland

Met de groei van 12% in het boekjaar 2011/2012 (voor een groot gedeelte toe te schrijven aan overnames) en 5% afgelopen boekjaar presteert PwC België een stuk beter dan de Nederlandse praktijk. PwC Nederland behaalde in het afgelopen jaar een omzetdaling van 4%, met name door de dalende omzetten in de Audit en Tax afdelingen.

Medewerkers PwC Belgie

Medewerkers

Het totaal aantal medewerkers van PwC België steeg met 8 FTE naar 1.321. Ter vergelijking, PwC Nederland heeft 3.037 medewerkers, wat neerkomt op 2.3x het Belgische personeelsbestand.

Nieuws

Meer nieuws over