‘Bij Magnus krijg je heel snel veel verantwoordelijkheid’

02 mei 2022 Consultancy.nl 8 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Daan Verweij, Reinier Sombeek en Lex Mooij werken alle drie al jaren bij Magnus, een specialist in technologie en digitale transformatie. In gesprek met Consultancy.nl vertellen ze over hun werkzaamheden, hoe ze zijn gegroeid in hun rol en de mooie ervaringen die ze bij het adviesbureau hebben opgedaan.

Circa drie jaar geleden wandelden Daan en Reinier, na het afronden van hun studies en de eerste werkervaring (Reinier) bij Magnus binnen. Inmiddels hebben ze allebei de stap naar Senior Consultant weten te maken. Wat dit voor hen betekent? “Meer verantwoordelijkheid, dichter met de klant samenwerken en op projecten een team onder je hoede”, zo vertelt het tweetal.

Toch is deze ontwikkeling niet te vergelijken met het pad dat starters bij de grotere consultancybureaus doorlopen. Bij grote firma’s worden junioren vooral ingezet op operationele taken, en is er op projecten en intern minder bewegingsvrijheid. Bij Magnus daarentegen krijgen junioren vanaf dag één – “of, eigenlijk na de onboarding” – alle ruimte om mee te denken en betrokken te zijn bij projecten.
Bij Magnus krijg je heel snel veel verantwoordelijkheid

“Het mooie aan Magnus is dat je al vanaf je eerste dag met alles meedraait”, vertelt Daan. “Als Junior Consultant krijg je al de kans om mee te werken aan het salestraject voorafgaand aan een nieuw project of ben je betrokken bij de deliverables.”

Ruimte voor ontwikkeling

Minstens zo belangrijk is dat starters bij Magnus veel vertrouwen en vrijheid krijgen. Het adviesbureau biedt zijn adviseurs namelijk vanaf het begin de nodige ondersteuning om hen zo goed mogelijk klaar te stomen voor hun rol als consultant. Om te beginnen door een ruim aanbod van trainingen waaruit gekozen kan worden.

Daan licht toe: “Je krijgt bij Magnus ruimte voor het volgen van trainingen. Naast veel interne trainingen kun je ook zelf een training aandragen die je graag wilt volgen. Zo heb ik zelf een JavaScript-training gevolgd om beter te worden in programmeren.”

Voor Reinier gold hetzelfde. Wat het ontwikkeltraject binnen Magnus volgens hem vooral onderscheidt is de hoge betrokkenheid vanuit collega’s bij deze trainingen. “Persoonlijke begeleiding vanuit collega’s in mijn ontwikkeling, dat spat er vanaf binnen het bureau”, geeft hij aan.

“Alle collega’s op het project waarop je werkt, maar ook daarbuiten, staan open om zaken uit te leggen, te begeleiden of je op een andere manier verder te helpen. Deze hulp vanuit verschillende kanten zorgt ervoor dat je op verschillende vlakken een snelle ontwikkeling kan doormaken én dat je het belang ziet dat ook jij collega’s verder helpt als dat nodig is”, voegt hij toe.

Ook Lex, eerder jarenlang actief bij Deloitte – in zijn laatste rol als Senior SAP Supply Chain consultant – is inmiddels zo’n drie jaar werkzaam bij Magnus. Hij beaamt de woorden van zijn collega’s. “Er wordt veel ruimte geboden tot het ontplooien van eigen initiatieven, zoals bijvoorbeeld het uitwerken van een eigen propositie of uitwerken van goede ideeën voor onze klanten.”

Afwisselende projecten

De kern van het werken bij Magnus bestaat uit de uiteenlopende opdrachten waaraan je als consultant bijdraagt. Zowel Daan, Lex als Reinier hebben de afgelopen jaren mogen werken aan tal van uitdagende klantvraagstukken.

“Alle collega’s staan open om zaken uit te leggen, te begeleiden of of je op een andere manier verder te helpen.”

Daan vertelt: “Ik ben begonnen bij een autoveilingbedrijf, waar dagelijks tientallen tweedehands auto’s verkocht worden. Hier lag de focus heel erg op performance en vormgeving van de applicatie.”

Verder werkte hij voor een verzekeringsbedrijf, dat verzuimverzekeringen voor werkgevers aanbiedt. “We hebben een portaal opgezet waarin werkgevers hun zieke werknemers konden opvoeren en er automatisch uitkeringen werden berekend.”

En momenteel is de jonge adviseur werkzaam voor een bedrijf dat nauw betrokken is bij de olie- en gasproductie van Nederland, maar ook actief meedenkt met duurzame alternatieven, zoals aardwarmte of biogas. “In dit vakgebied zijn er nu veel ontwikkelingen, waardoor er ook veel gevraagd wordt van de digitale architectuur, die wij bouwen en onderhouden”, aldus Daan.

Ook Reinier kan terugkijken op uiteenlopende klussen. “Mijn eerste opdracht was bij een grote bouwonderneming, waar ik een applicatie heb ontwikkeld die de vele bedrijven van het bouwbedrijf ondersteunt bij het snel en correct opstellen van hun jaarverslag.”

Vervolgens ging hij bij een vervoersmaatschappij aan de slag, waar hij samen met een team in tweeënhalf jaar tijd een groot landschap van inmiddels elf Mendix-applicaties wist neer te zetten. Ook werkte hij mee aan het opbouwen van een mobiele applicatie – “dit vormde een van mijn hoogtepunten”.

Daarnaast doet Reinier ook “met veel plezier” opdrachten voor een wereldwijd productiebedrijf en een autoservicebedrijf. “Voor het productiebedrijf bouwen we momenteel een applicatie die het orderportaal is voor klanten en het volledige achtergrondproces van gipsplaatbestelling tot aan planning en aansturing van de zaagmachine voor zijn rekening neemt. Een ontzettend leuke opdracht waarvoor we recent nog in België zijn geweest om het huidige productieproces te bekijken.”

Tot slot is hij voor het autoservicebedrijf bezig om het facturatieproces voor hun klanten te digitaliseren door de aanpassing van een bestaande applicatie. “Daarna zullen we in deze app het werkproces én facturatieproces gaan versnellen zodat klanten sneller hun factuur kunnen ontvangen aan de balie.”

Lex was in een van zijn projecten actief voor een grote universiteit. “We hebben op zéér korte termijn een oplossing gebouwd om een niet-standaard financieel proces te ondersteunen. Het SAP-systeem bleek daar toch niet voldoende in te ondersteunen en er was een harde deadline in verband met de jaarafsluiting”, legt hij uit.

Ondanks dat er weinig tijd was en iedereen thuiswerkte vanwege de lockdown, wisten Lex en zijn team vanuit Magnus met verschillende expertises dit toch binnen de tijd op te leveren. “Als je zo je klanten kunt helpen is dat wel heel gaaf.”

Een andere opdracht waar hij trots op is, was een project voor een grote energiebeheerder. “Hier zie je écht de maatschappelijke impact die je met je werk kunt hebben in de vorm van de energietransitie. Dan hebben zaken als een nieuw regeerakkoord of de recente sancties tegen Rusland plotseling een directe relatie met je dagelijkse werkzaamheden.”

“Iedereen vindt het leuk om dingen op te pakken en actief bezig te zijn. Hierdoor wordt er intern veel georganiseerd.”

Naast zijn klantwerk heeft Lex ook intern veel verantwoordelijkheid. Hij licht toe: “Binnen Magnus houd ik me bezig met het ‘Digital Solutions’-team. Wij richten ons op het leveren van maatwerkoplossingen voor onze klanten, en dat doen we met het low-code platform Mendix. Persoonlijk houd ik me vooral bezig met hoe je low-code-oplossingen slim kunt inzetten om uitbreidingen te maken op standaard businesssoftware zoals SAP.”

“Mijn klanttaken bestaan uit development, projectmanagement en sales. Daarnaast ben ik één van de managers van ons team en heb ik dus ook een aantal interne taken. Omdat we weinig staffuncties kennen (dit doen we veelal zelf) bestaat dit uit coaching/HR van collega’s, operationeel management (staffing op projecten), recruitment, marketing, et cetera. Al met al dus een ontzettend afwisselende baan!”

Een megagezellige club

Los van het afwisselende projectwerk beschrijft het trio Magnus als een “heerlijk bedrijf om voor te werken!” Daan geeft aan: “Er werken veel jonge mensen en dat merk je terug in alles. Iedereen vindt het leuk om dingen op te pakken en actief bezig te zijn. Hierdoor wordt er intern veel georganiseerd. We doen bijvoorbeeld mee met de Batavierenrace en hebben net een hackathon gehad.”

“Ook krijg je bij Magnus de ruimte om veel verantwoordelijkheid te nemen”, voegt Daan toe. “Ondanks dat je misschien nog geen of weinig werkervaring hebt, krijg je de kans om met alles mee te denken en te doen. Hierdoor kun je je heel snel ontwikkelen.”

Volgens Reinier onderscheidt Magnus zich in het bijzonder door de “ontzettend leuke werksfeer, de enthousiaste en gezellige collega’s en de leuke uitjes die we hebben”.

Ook wijst hij op de vrijheid die de werknemers krijgen om leuke en vernieuwende dingen te doen. “Dat is ontzettend leuk en stimulerend. Als je een goed idee hebt; ga maar aan de slag en laat maar zien dat het waarde biedt voor ons of onze klanten.”

Lex vult zijn collega aan: “Voor mij is Magnus écht een megagezellige club mensen die samen leuke dingen willen doen. Dit vertaalt zich op werkinhoudelijk vlak naar veel ruimte tot het ontplooien van eigen initiatieven, zoals bijvoorbeeld het uitwerken van een eigen propositie of van goede ideeën voor onze klanten.”

Ook hij wijst daarbij op de vele sociale activiteiten. “Afgelopen week hebben we een hackathon gedaan, waarin we met zes teams verschillende klantcases hebben uitgewerkt en gepresenteerd, met een goed feest als afsluiting. Ook hebben we een aantal sportteams, een band en doen we mee aan allerlei (sport)evenementen, gelukkig kan dit nu allemaal weer. Hierin ligt voor mij wel écht het onderscheid van Magnus.”