Nikos en Sebastiaan blikken terug op hun eerste halfjaar bij MLC

13 april 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nikos Kardamis en Sebastiaan Kaziow zijn in oktober vorig jaar gestart als Junior Consultant bij Molenaar en Lok Consultancy (MLC). De twee vertellen waarom ze de overstap hebben gemaakt naar MLC en blikken terug op hun eerste zes maanden.

Waarom heb je gekozen voor MLC?

Sebastiaan: “Ik begon mijn procesgerichte reis tijdens mijn afstudeerscriptie. Door een Lean Six Sigma-project in een productieomgeving uit te voeren leerde ik het concept kennen en sindsdien wist ik dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Na mijn afstudeerscriptie mocht ik bij het afstudeerbedrijf verder gaan als procesmanager, wat een mooi compliment was!”

Nikos en Sebastiaan blikken terug op hun eerste halfjaar bij MLC

“Vervolgens ben ik bezig geweest met big data, datavisualisatie, marktonderzoeken en customer journeys. Dit zijn natuurlijk mooie en interessante onderwerpen, maar ik wilde meer doen met bedrijfsprocessen en zodoende ben ik bij MLC terechtgekomen.”

Nikos: “Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als Business Development Manager binnen de energiesector was ik toe aan een nieuwe uitdaging, met als focus meer aansluiting bij mijn bedrijfskundige opleidingsachtergrond.

“Via een kennis kwam ik in contact met een collega van MLC. Hij vertelde me over hun opdrachten met betrekking tot procesmanagement en het gebruik van digitale innovaties. Na enkele gesprekken bleek er al snel sprake te zijn van een match en ben ik begonnen aan een nieuw avontuur als procesadviseur!”

Hoe was de eerste maand?

Sebastiaan: “Mijn eerste maand bij MLC was uitdagend. In mijn eerste werkweek was er al een gesprek gepland bij een mogelijke opdrachtgever, een grote woningcorporatie. Twee weken later kon ik starten. Twee organisaties tegelijk leren kennen was pittig, maar door het warme welkom van beide verliep dit heel goed.”

“Iedereen bij MLC is ontzettend open en ondersteunend, wat ervoor zorgt dat er altijd een gezellige sfeer is op kantoor, tijdens uitjes en trainingen. Het is ontzettend fijn wanneer je vragen hebt, je altijd terecht kunt bij iemand en er actief wordt meegedacht.”

“Bij mijn eerste opdracht heb ik een projectleidersrol en werk ik samen met een collega van MLC aan een project dat gericht is op datagedreven werken. Daarnaast mag ik mijn modelleringskunsten uit het verleden gebruiken om de organisatie vorm te geven en te analyseren.”

“Ook word ik gestimuleerd om interne bijdragen te leveren bij MLC. Zo richt ik me op de mensen binnen het cluster waar ik in zit. Dit doe ik bijvoorbeeld door het organiseren van een interactieve teambuildingavond.”

Nikos: “De eerste maand bestond voor mij uit een zorgvuldig opgesteld intern trainingsprogramma om vervolgens te kunnen starten met een opdracht bij de klant. Onder begeleiding van een Talent Coach werd gestart met een inwerktraject gericht op het verder ontwikkelen van vakkennis over onder andere proces-, risico- en verandermanagement en datagedreven procesverbetering en-sturing.”

“Na het inwerktraject ben ik vrijwel direct gestart bij een verzekeringsmaatschappij, waarbij ik kon ondersteunen bij diverse interne projecten. Op het gebied van risicomanagement richtte de opdracht zich op het begeleiden en uitvoeren van de overzetting van de ‘oude’ GRC (goverance compliance and risk management)-softwaretool naar de ‘nieuwe’ GRC-softwaretool.”

“Verder zijn op het gebied van procesmanagement diverse werkprocessen gemodelleerd en gevisualiseerd ter ondersteuning van een verbeterde interne risicobeheersing.”

“Kortom, een zeer warm welkom waarbij je persoonlijke ontwikkeling en ambities als procesadviseur centraal worden gesteld.”

Waar zie je jezelf over een half jaar?

Sebastiaan: “Processpecialist? Lean/change-expert? Specialist op gebied van datagedreven werken? Dit zijn de huidige onderwerpen waar ik mij op focus en door de verschillende vakgebieden van MLC zijn er voldoende specialisatiemogelijkheden.”

“Wat voor mij het belangrijkste is, is dat ik in een leuke omgeving gestimuleerd en uitgedaagd wordt. Iets wat bij MLC wel goed moet komen. Daarnaast kijk ik ook erg uit naar de uitjes van MLC, zoals het weekendje weg om het tienjarig bestaan te vieren!”

Nikos: “Ik zie mijzelf over een half jaar als procesadviseur met de beschikking over een multidisciplinaire kennis verbonden aan procesmanagement. Naar verwachting zal ik mij verder gaan verdiepen in de marktontwikkelingen en technologische tools die beschikbaar zijn op het gebied van verander-, data- en risicomanagement.”