Vijf trainees van MLC blikken terug op hun vliegende start

27 januari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin januari zijn Thomas Teunissen, Jannique Brokelman, Daphne Wijnants, Raun Hogenkamp en Anniek van Langevelde gestart met het traineeship bij MLC. De vijf trainees blikken terug op hun eerste maand bij het organisatieadviesbureau.

Beschrijf aan de hand van één woord wat voor beeld je nu van MLC hebt...

Anniek: “Ik kies het woord ‘familiair’. De indruk die ik tot nu toe van MLC heb is dat het een bedrijf is waar de medewerkers omkijken naar elkaar. Iedereen staat ervoor open om zijn of haar collega’s te helpen en de relatie tussen de medewerkers is belangrijk.”

Thomas Teunissen, Jannique Brokelman, Daphne Wijnants, Raun Hogenkamp en Anniek van Langevelde - MLC

Jannique: “Op basis van de afgelopen weken is mijn eerste ingeving ‘groei’. Groei in verbetering en optimalisatie voor de klanten waar MLC voor werkt, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor jou als persoon en de punten waarin jij wil groeien. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop MLC met talent coaches werkt in de organisatie.”

Waarom heb je gekozen voor een traineeship in de consultancywereld?

Raun: “Tijdens mijn bachelor International Business heb ik veel geleerd over het internationale bedrijfsleven en heb ik mezelf ontwikkeld tot een economisch goed onderlegde allrounder. Ik heb een sterke passie voor het oplossen van problemen, omdat je zo een bedrijf kunt helpen groeien en mee kunt helpen aan hun succes.”

“Daarnaast haal ik veel plezier uit het contact met klanten en vind ik het sociale aspect erg leuk. Het traineeship van MLC voorziet mij van een groot gevarieerd pakket aan trainingen die mij helpen groeien als consultant en klaarstomen om het werkveld in te gaan.”

Thomas: “Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik bij mijn eerste baan graag veel diverse ervaringen op wil doen. Hiermee bedoel ik meerdere bedrijven zien, verschillende soorten opdrachten doen en mezelf breed ontwikkelen. MLC biedt deze mogelijkheden via zijn traineeship en geeft je de ruimte om je breed te oriënteren, bijvoorbeeld op het gebied van change management of juist de technische datakant. Zo heb je de ruimte om te kijken wat echt bij jou past.”

Wat zou je graag willen leren in het traineeship bij MLC?

Jannique: “Ik wil graag leren hoe je een goede adviseur kunt zijn. Tot nu toe zijn het de trainingen over change management en agile werken geweest die mij het meeste aanspreken. We krijgen ook de kans om ons Scrum Master- en Lean Green Belt-certificaat te halen. In de toekomst zou ik graag bedrijven willen helpen met het continu verbeteren om ons samen te kunnen focussen op welke groei zij kunnen behalen.”

Anniek: “Ik zou graag meer leren over business process management. Ik ben heel nieuwsgierig naar het in kaart brengen en modelleren van processen. Hierdoor hoop ik mijn analytisch vermogen en praktijkgerichte aanpak te combineren. Daarnaast hoop ik te leren over agile foundation en lean-gedachtengoed. Ik hoop affiniteit te krijgen met deze manier van werken en dit ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.”

Hoe is het traineeship tot nu toe bevallen?

Thomas: “Ik kan me nog goed herinneren dat ik startte bij MLC en de dag daarna al mijn intakegesprek had voor een passende opdracht. Ondanks dat ik op een ietwat ongebruikelijke datum startte, werd ik al snel bijgespijkerd op verschillende onderwerpen via trainingen vanuit de MLC Academy.”

“Zo leer je snel de ins en outs van MLC kennen en kan je dit gelijk toepassen in een opdracht in de praktijk. Daarnaast wordt aangeraden om je te verdiepen in een scala aan onderwerpen die zowel ‘hot’ zijn binnen MLC als in de praktijk en je hierin te certificeren. Zo maak je toch net het verschil in de arbeidsmarkt door dat extraatje in jezelf te investeren.”

Daphne: “Sinds ik in januari ben ik gestart als Trainee Business Consultant ben ik vooral bezig om mezelf te verdiepen in MLC, kennis te maken met alle collega’s en het volgen van trainingen en cursussen. Deze trainingen worden intern door collega’s gegeven, waardoor er nooit een tekort is aan concrete praktijkvoorbeelden. Het feit dat er ook aandacht besteed wordt aan je soft skills als consultant vind ik een leerzame aanvulling.”

“De cultuur binnen MLC biedt alle ruimte om zelf richting te geven aan je groeipad. Samen met je coach werk je aan zowel je persoonlijke als professionele doelen. Kortom, een veelzijdige basis zodat je snel kunt starten met de eerste opdracht bij een klant.”