Ramon de Man maakt de overstap naar Promista

08 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In februari sloot Ramon de Man zich aan bij projectmanagementspecialist Promista. Hij is direct gestart met een uitdagende opdracht in het onderwijsdomein en kan nu al vaststellen dat hij “uitstekend” op zijn plek zit.

Ramon de Man rondde een opleiding in Business IT & Management af aan de Hogeschool Rotterdam. Gedurende zijn studietijd doorliep Ramon verschillende stages, gericht op softwareontwikkeling. In deze periode was Ramon ook een van de oprichters van Engetic, een bedrijf gespecialiseerd in webdevelopment en -marketing.

In 2019 ging Ramon aan de slag als stagiair Business Intelligence bij de ParaDIGMA groep, waar hij doorgroeide naar de rol van business intelligence analist. In de twee jaar dat hij er werkte was hij onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe BI-tool.

Ramon de Man, Young Professional, Promista

Toch zat hij niet helemaal op zijn plek, vertelt Ramon: “Ik had al snel door dat dat niet mijn ding was, de hele dag queries schrijven.” Via een wederzijdse bekende kwam Ramon in contact met Promista, een portfolio-, programma- en projectmanagementspecialist uit Barneveld, die zich in het bijzonder richt op de sectoren overheid en onderwijs.

In dat laatste domein is Ramon direct na zijn start aan de slag gegaan met een uitdagende opdracht bij zijn eigen oude school: Hogeschool Rotterdam. Daar ondersteunt hij een programma dat mensen leert omgaan met de Fortes Change Cloud. Dit programma is onlangs ingevoerd binnen de hogeschool, ten behoeve van een effectievere IT-projectmanagementplanning.

Ramon licht toe: “Voorheen werden alle projecten in één groot IT-programma opgenomen en werden mensen vaak overvraagd. En dat leidde tot een hoop stress en zelfs overspannen medewerkers. Nu maken ze gebruik van de FCC en is er meer inzicht en overzicht.”

Vanuit zijn rol mag de young professional nu mensen helpen bij het gebruik van de Fortes Change Cloud. Het is precies dat menselijke aspect dat hij waardeert aan zijn nieuwe baan.

“Ik kan mensen helpen in hun werk en ze motiveren om gebruik te maken van alle middelen die ze hebben. Soms vraagt dat wat geduld en extra uitleg, maar als je dan mensen vanuit de weerstand ziet verschuiven naar enthousiasme, dan geeft dat echt een goed gevoel. Ik zit hier veel beter op mijn plek.”