Aron Rodrigues Pereira over zijn eerste jaar bij Promista

25 februari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een jaar geleden startte Aron Rodrigues Pereira als trainee bij Promista. Inmiddels vervult hij de rol van management consultant. In gesprek met Consultancy.nl vertelt de young professional over het afgelopen jaar en hoe het is om te werken voor de projectmanagementspecialist uit Barneveld.

Aron Rodrigues Pereira rondde voor zijn start bij Promista een bachelor in psychologie en een master in arbeids- en organisatiepsychologie af aan Universiteit van Amsterdam.

Vorig jaar koos hij voor Promista vanwege het werkveld waarin het actief is – naast projectmanagement specialiseert het bureau zich ook op programma- en portfoliomanagement, met een focus op de sectoren overheid en onderwijs.

Aron Rodrigues Pereira over zijn eerste jaar bij Promista

“De interactie tussen die verschillende lagen vind ik erg interessant”, vertelt Aron. “Het is essentieel voor organisaties om te kunnen zorgen dat ze de juiste projecten selecteren en de projecten zo efficiënt mogelijke uitvoeren om de strategie en de doelen van de organisatie te realiseren.”

“Elk project heeft weer andere doelen, elke organisatie heeft weer een andere missie. De balans vinden tussen deze verschillende elementen is de uitdaging. Ik ben van nature een nieuwsgierig persoon die veel dingen interessant vindt. De optimale link zoeken in dit hele verhaal is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen.”

Maatschappelijke bijdrage leveren

Aron doorliep in zijn eerste jaar het traineeshipprogramma van Promista. “Ik kijk terug op een jaar waarin ik heel veel heb geleerd en waarin ik nieuwe ervaringen en uitdagingen heb mogen meemaken.”

Daarmee vond hij bij Promista precies waarnaar hij op zoek was: “Doordat de klanten van Promista zich in het publieke domein bevinden heb ik echt het gevoel dat ik een maatschappelijke bijdrage heb kunnen leveren”, geeft hij aan. “Mijzelf ontwikkelen en tegelijkertijd iets nuttigs doen voor de maatschappij waren vereisten in mijn zoektocht naar een baan en ik ben blij dat ik dat bij Promista heb gevonden.”

Vanuit zijn traineerol heeft Aron zich het afgelopen jaar mogen storten op verschillende uitdagende opdrachten. Zo heeft hij inmiddels zijn eerste opdracht afgerond bij de Hogeschool Rotterdam. “Ik begon met een onderzoek om te analyseren waar verbetermogelijkheden lagen om het portfoliomanagementproces te optimaliseren.”

“Vervolgens heb ik op basis van de bevindingen een plan van aanpak opgesteld met suggesties hoe het proces geoptimaliseerd kon worden. Deze heb ik met behulp van een intern projectteam mogen implementeren binnen de organisatie. Een opdracht die ik van kop tot staart heb mogen meemaken en ontzettend leerzaam was.”

Daarnaast werkte Aron aan enkele kleinere opdrachten, waarbij hij vooral als functioneel ondersteuner optrad binnen de project- en portfolio-organisatie. “Hierbij ondersteunde ik in de ontwikkeling van rapportages en de inrichting van tooling systemen ten behoeve van het project- en portfoliomanagement.”

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Zowel op professioneel als persoonlijk vlak heeft het traineeship Aron veel gebracht, zo laat hij weten: “Door het doen van verschillende cursussen bezit ik de juiste kennis om mijn opdrachten goed uit te voeren. Daarnaast is de begeleiding van senior consultants erg goed, waardoor ik me goed voorbereid voelde in mijn opdrachten.”

Ook bood het traineeshipprogramma hem de ruimte om goed uit te zoeken waar zijn passie ligt in het werk. “Waar liggen jouw krachten, maar ook waar liggen jouw zwakke punten? Bij wat voor soort opdrachten kom jij als persoon het beste tot je recht en waar haal je energie uit? Het traineeship heeft mij geholpen om op deze vragen antwoord te kunnen geven.”

Meer weten? Bekijk de vacature Trainee Project ManagementConsultant.

Open cultuur

Gevraagd naar hoe hij de cultuur binnen Promista ervaart, wijst Aron op het open karakter van de bedrijfscultuur binnen het bureau. “Dit merkte ik direct. Al bij mijn eerste gesprek was het uitgangspunt elkaar leren kennen”, herinnert hij zich. 

“Er is altijd ruimte om je (professionele) mening te geven en daarin wordt je ook gehoord”, licht hij toe. “Daarnaast wordt je ook als trainee betrokken bij de interne ontwikkelingen van het bedrijf zelf. Hierdoor voelde ik mij direct een gewaardeerd lid van het team. Promista bestaat uit betrokken mensen – betrokken met de klanten maar ook met onze eigen organisatie.”