De 20 beste IT-outsourcing dienstverleners van Nederland

22 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Wie zijn de beste IT-outsourcingdienstverleners van ons land? Wederom staat het Indiase Tata Consultancy Services aan kop, gevolgd door het trio CGI, HCL en Wipro op een gedeelde tweede plek.

De ‘IT Sourcing Study’ van Whitelane Research en Quint ondervraagt elk jaar CxO’s van de 200+ grootste IT-uitbestedende organisaties in Nederland over hun ervaringen bij externe dienstverleners.

Het onderzoek kijkt naar de tevredenheid van de bestuurders, die langs diverse criteria wordt gemeten, waaronder de expertise van partners, de technische capaciteiten, kwaliteit van accountmanagement en service, en de beschikbaarheid van delivery- en innovatiecenters.

De beste IT-outsourcing dienstverleners van Nederland

Over de hele linie doen IT-outsourcingbedrijven in Nederland het vrij goed. 91% van alle beoordeelde IT-sourcingrelaties wordt als bevredigend aangemerkt. Meer dan twee derde (67%) van de ondervraagde leiders is ofwel tevreden of zeer tevreden.

“Voor het derde jaar op rij is de klanttevredenheid over outsourcing in Nederland gestegen”, vertelt Alex van den Bergh, Managing Director van Quint. “Nu we de pandemie geleidelijk achter ons laten, zien we aanwijzingen dat de markt almaar volwassener wordt.”

Kijkend naar de algemene klanttevredenheid staat Tata Consultancy Services – net als in 2021 en 2020 – op de eerste plek, met een score van 86%. Het bedrijf bewijst zich onder meer op het gebied van flexibiliteit, in het opschalen en afschalen van outsourcing. “Die flexibiliteit maakt outsourcing heel aantrekkelijk, ook door de onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt”, vertelt Van den Bergh.

De drie nummers twee – CGI, HCL en Wipro – worden door respondenten met een score van 80% beoordeeld. De top 10 wordt gecompleteerd door Conclusion, Capgemini, Sogeti, Accenture, Kyndryl, Tech Mahindra, Cognizant en Ordina (de laatste vijf partijen scoren allemaal 75%).

Reacties van de outsourcingbedrijven

Josu Devasia, Country Head TCS Nederland, laat weten: “We zijn verheugd om te horen dat onze Nederlandse klanten TCS voor het zesde jaar hun waardering tonen door ons op de eerste plek te zetten in klanttevredenheid.”

Dirk de Groot, President CGI Northwest & Central-East Europe en Business Unit Leader ad interim van CGI Nederland: “We zijn enorm trots op de ontwikkeling van de algehele klanttevredenheid. Dit is het resultaat van werken met compacte teams, geleid door experts en gebouwd rondom onze klanten.”

“Bij CGI geldt dat degene die de belofte doet deze ook waarmaakt; niet alléén, maar ondersteund door een wereldwijd netwerk van delivery- en innovatiecenters. Zo passen we altijd het beste van de wereld toe bij onze klanten, via de hoofden en handen van de lokale expertteams. Dit wordt door onze klanten beloond met een zeer hoge klanttevredenheid.”

Sarat Chand, Managing Director Benelux bij Wipro: “We zijn vereerd met de positieve feedback van onze klanten in Nederland. Deze erkenning bevestigt opnieuw Wipro’s IT-capaciteiten en onze consistentie in het leveren van naadloze ervaringen aan onze klanten in de regio. Ons lokale bedrijfsmodel plaatst onze klanten in het middelpunt van alles wat we doen. Felicitaties aan onze klanten, Wipro-teams en onze partners.”